EF » EFnet » Napovedujemo » CPOEF E-Talk: Gastronomija po Covid-19: trendi in spremembe!

CPOEF E-Talk: Gastronomija po Covid-19: trendi in spremembe!

15.03.2021

Na področju prehranjevanja se izrisujejo smernice, pogojene z epidemijo pa tudi z željo po varovanju okolja. Leto, ki je vse obrnilo na glavo, je spremenilo naš način prehranjevanja, pretrgalo verigo med gostinci, lokalnimi dobavitelji in turizmom. Vse glasnejše so tudi pobude k uživanju hrane in pijače lokalnih proizvajalcev, hrane rastlinskega izvora pa tudi vračanja k tradiciji po načelih trajnosti in sobivanja številnih pridelovalcev različnih visoko kakovostnih surovin. Kakšna bo kulinarična filozofija po koncu pandemije, kako se bodo premešale karte in kdo bodo novi gastronomski gostje?
Z gosti bomo govorili:
  • Kaj so prehranski trendi, usmeritve, ki so že sedanjost in kaj nam narekuje prihodnost?
  • Kako ljudje s prehrano in kulturo hranjenja vplivamo ne le na svoje zdravje in dobro počutje, temveč tudi na razvoj novih poslovnih modelov, ohranjanje narave in trajnostni razvoj.
  • Kako pomembna je usmeritev v lokalno, pristne okuse za prepoznavnost visoke kulinarike, hotelskih restavracij in klasičnih restavracij za slovenski turizem? Kje še imamo priložnosti?
  • Je lahko Michelin krožnik plant-based? Kakšne so smernice vrhunske kulinarike?
  • Kdo so kupci plant-based hrane, kaj želijo? Izboljšati zdravje, spremeniti planet ali oboje?
Z nami bodo:
- Kaja Sajovic: moderatorka pogovora, mednarodno uveljavljena novinarka s področja gastronomije, soavtorica slovenske gastronomske strategije in knjige Sonce in dež, ki je nastala v soavtorstvu s priznano kuharsko mojstrico Ano Roš.
- Uroš Štefelin: Chef, kogar kuharska filozofija oživljanja slovenskih sestavin in jedi, njihovo posodabljanje in predstavljanje bogastva naše dežele preko jedi s sodobnimi tehnikami, je Vili Podvin prislužila tudi Michelinovo zvezdico 2020.
- Grega Rozman: Slovenski olimpijski kuhar, ki se je predstavil med drugim z vrhunskimi jedmi  na osnovi koncepta plan-based v različnih tekmovalnih kategorijah. V Vili Bled je kot protokolarni chef JGZ Brdo uveljavil nove prehranske smernice za najzahtevnejše goste.
- Evgen Benedik: Doktor znanosti s področja prehrane in docent na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, ki med drugim raziskuje tudi prehrano v vesolju.
- Kris Pavlin: Soustanovitelj podjetja The Amaze Foods, ki je združilo odgovornost do okolja, potrebo po spremembi z razvojem novega 100 % plant-based koncepta.

 Vabimo vas na CPOEF E-TALK o prihodnosti gastronomije, 18. marca od 15.00 do 16.00. Prijavite se tukaj.

Po prijavi boste prejeli podrobnejše informacije in link za spremljanje pogovora. Možno bo tudi postavljati vprašanja, zato spremljajte naše kanale.
CPOEF “E-TALK” je brezplačen.

Publish your comment: