EF » EFnet » Novice » EIT Digital Venture Program 2021 podpira zagon tehnoloških podvigov v 20 državah

EIT Digital Venture Program 2021 podpira zagon tehnoloških podvigov v 20 državah

15.03.2021

EIT Digital je s februarjem 2021 ponovno zagnal program EIT Digital Venture Program, ki podpira podjetniške ekipe s področja digitalnih tehnologiji iz 20 evropskih držav, da dokončajo svoj MVP, ustanovijo podjetje in pridobijo prve investicije. Prijave so odprte do 8. aprila, 2021.

Program EIT Digital Venture pomaga podjetnikom s tehnološkimi poslovnimi koncepti pri razvoju in dokončanju njihovega minimalnega izdelka (MVP), ustanavljanju njihovega zagonskega podjetja in pridobivanju dodatnih investicij. Program ponuja osemtedenski program, ki ga izvaja šest regionalnih partnerjev Found.ation v Grčiji, Startup Wise Guys v Latviji, KTP na Poljskem, JIC na Češkem in Slovaškem, BGI na Portugalskem in Univerza v Ljubljani (SEB) v Sloveniji. Ekipe prejmejo tudi finančno podporo do 25.000 EUR v treh fazah, od MVP,  do ustanovitve podjetja in zbiranja sredstev s strani investitorjev.

V letu 2021 bo program EIT Digital Venture v celoti izveden na spletu. K sodelovanju vabi podjetniške ekipe iz 20 držav: Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Severne Makedonije, Črne gore, Srbije, Slovenije, Albanije, Bolgarije, Cipra, Grčije, Romunije, Estonije, Latvije, Litve, Ukrajine, Malte, Portugalske, Češke Republika, Poljska, Slovaška.

V zadnjih treh letih je program EIT Digital Venture investiral v 66 novonastalih tehnoloških podjetij iz dvajsetih različnih držav. Zelo so ponosni, da lahko nadaljujejo s tem poslanstvom tudi v letu 2021 in vlagajo v nadarjene podjetniške ekipe, ki pospešujejo še hitrejši razvoj digitalnih tehnoloških inovacij v Evropi.

Za več informacij obiščite www.eitdigital.eu/venture-program.

 

O EIT Digital

Verjamemo v oblikovanje in ustvarjanje konkurenčne digitalne Evrope, ki bo vključujoča, pravična in trajnostna ter si prizadeva za globalni vpliv evropskih inovacij, ki jih spodbujajo podjetniški talenti in digitalna tehnologija. Prihodnost inovacij podpiramo z mobilizacijo vseevropskega ekosistema z odprtimi inovacijami različnih deležnikov, od  najboljših evropskih korporacij, MSP, zagonskih podjetij, univerz in raziskovalnih inštitutov, kjer študentje, raziskovalci, inženirji, razvijalci podjetij in vlagatelji obravnavajo tehnologijo, nadarjenost, spretnosti, poslovne in kapitalske potrebe digitalnega podjetništva.

Gradimo naslednjo generacijo digitalnih poslovnih idej, digitalnih produktov in storitev ter podpiramo digitalne podjetniške talente, s čimer podjetjem in podjetnikom pomagamo, da so v ospredju digitalnih inovacij, tako da jim zagotavljamo  tehnologijo, talente in podporo rasti.

Za več informacij obiščite www.eitdigital.eu.


Publish your comment: