EF » EFnet » Napovedujemo » Novo v Mali galeriji EF | Dajana Čok

Novo v Mali galeriji EF | Dajana Čok

24.03.2021

V aprilu 2021 si bomo v Mali galeriji  Ekonomske fakulteta ogledali dela  umetnice Dajane Čok.

 

Dajana Čok,  doma iz Divače je aktivna članica FK Žarek iz Sežane in likovne sekcije Zlati žarek, ki deluje v okviru foto kluba.

Poleg fotografije jo privlači tudi abstraktno slikarstvo, kateremu se zadnja leta aktivno posveča. Imela je več samostojnih in skupinskih razstav. Nazadnje je svojo slikarsko ustvarjalnost predstavljala na samostojni razstavi v Pretorski palači  v Kopru in v galeriji Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici.Na likovnih ex-temporih je bila za svoja dela večkrat nagrajena.

Slikarka Dajana Čok ustvarja na področju abstraktnega. Tenkočutno se posveča čisti likovni igri, pri kateri se za dosego želenih učinkov na duhovit način loteva svojevrstnih postavitev in izbire likovnih elementov. Z uporabo različnih slikarskih načinov, tudi na določeni sliki hkrati, razširja obzorja čutnega in odpira vrata domišljiji, osvobojeni ustaljenih slikarskih navad. Nevsiljivo nas pritegne, da smo tudi sami na svoj način udeleženi v tej igri. Slikarka odpira vrata svoje narave na stežaj, povabi nas, da se odzovemo in povežemo z ugodjem čistih globin, klepetom z malenkostmi, smehljanjem barv, kriki ostrih robov ali mehkobo izpeljanih linij. Obdarjeni smo z doživetjem lepote, ki je vtkana v celoto. S tem izpolnjuje temeljno poslanstvo umetnika: v drugih odpirati nova duhovna obzorja.”

Janez Milkovič, slikar

Razstavo si lahko ogledate aprila v prostorih Male galerije EF.

Vljudno vabljeni!

 


Image gallery:

Publish your comment: