EF » EFnet » EFnews » Zlata pravila poslovanja izjemnih žensk

Zlata pravila poslovanja izjemnih žensk

10.03.2021

V ponedeljek, 8. marca 2021, je Društvo študentk poslovnih ved (DŠPV) organiziralo okroglo mizo z naslovom Podjetna tretjina, v sklopu katere so se zbrale uspešne slovenske podjetnice, ki so tako ženskam podarile najboljše darilo za dan žena. Gostje Vera Nunić (EKWB), Neža Mlakar (La Popsi), Nina Slapšak (Odori) in Iza Sia Login (Outfit7) so poslušalkam in poslušalcem predale svoje izkušnje in miselno naravnanost ter prižgale ogenj motivacije (bodočim) podjetnicam.

 

Patricija Jukič, članica DŠPV in voditeljica debate, je poskrbela, da je podjetniška razprava tekla od začetkov razvoja ideje in zasnove vizije, preko številnih izzivov poslovanja žensk v Sloveniji do čudovitih in zlata vrednih nasvetov.

 

Razprava je razkrila kar nekaj dragocenih napotkov, je pa ob začetku zagotovo nujno omeniti, da so si ženske in moški različni. Govornice so poudarile, da imamo drugačen način delovanja in razmišljanja ter da je to dejstvo nujno upoštevati, ko se ženska podaja v poslovne vode. Druga vrednota, s katero so se strinjale predstavnice ženskih podjetnic, se nanaša na razvoj tima in pripadnost posameznikov podjetju. Pri tem so gostje izpostavile tisti »zakaj«, ki ga ima podjetnica, in prenašanje te vizije na zaposlene. V timu, v katerem ljudje razumejo, zakaj počnejo, kar jim narekuje proces dela, je predajanje odgovornosti preprosto, je z nasmehom povedala Iza Sia Login. Naslednja zanimiva tema, izpostavljena med pogovorom, je bila formalna izobrazba. Vse so se praktično strinjale, da slovenski izobraževalni sistem žal ni vedno naklonjen podpori podjetnikom, vseeno pa formalna izobrazba doda določeno težo osebnemu razvoju in širini razmišljanja.

 

Vsaka s svojimi izzivi, a vendar skupaj s podobnim zlatim pravilom – vztrajnost, ne glede na vse. Neža Mlakar je za konec izpostavila vseživljenjsko učenje, radovednost, vztrajnost in pogum. Vera Nunić je opomnila, da kljub vsem oviram ne smemo pozabiti na svoje sanje, slediti svoji viziji in na svoji poti prositi za pomoč. Iza Sia Login je izpostavila namen; kaj je sprememba, ki jo želim videti v svetu, ne glede na to, kako bo do te spremembe prišlo. Nina Slapšak pa je zaključila, da je intuicija tista, ki je lahko ženskam na podjetniški poti v veliko pomoč.

 

Če si torej (bodoča) podjetnica ter si želiš uspešno postaviti in razvijati svoje podjetje, te vabimo, da si razpravo ogledaš na povezavi: Podjetna tretjina DŠPV.

 

Danica Tajčman, Efnews


Publish your comment: