EF » EFnet » Novice » Naša študentka Andreja Leški srebrna na svetovnem prvenstvu v judu

Naša študentka Andreja Leški srebrna na svetovnem prvenstvu v judu

11.06.2021

Judoistka Andreja Leški je na svetovnem prvenstvu v Budimpešti osvojila srebrno kolajno v kategoriji do 63 kilogramov in s tem največji uspeh v karieri.

“To je moja prva kolajna na članskih svetovnih prvenstvih in to je takoj srebrna. Občutkov ne znam čisto opisati, sem zelo srečna in zaenkrat nisem še čisto razumela, kaj se dogaja in kaj sem dosegla. Sem zelo ponosna in vesela, obenem pa hvaležna vsem, ki mi stojijo ob strani in me podpirajo,” je Andreja Leški povedala po končanem dvoboju.

“O samem finalu pa to. Začela sem agresivno. Rekla sem si, da bom dala vse od sebe, saj sem vedela, da izgubiti česa nimam, saj medaljo dobim ne glede na izid dvoboja. Francozinja je zelo močna in eksplozivna tekmica, tudi jaz sem pokazala, da imam v sebi tudi nekaj te agresije in nekaj, kar je dalo temu dvoboju nek poseben priokus, nad čemer so bili gledalci tudi navdušeni.”

24-letna judoistka Andreja Leški je imela odličen dan, v katerem je prikazala izjemne borbe in klonila šele v finalu, proti sedaj že petkratni svetovni prvakinji, Clarisse Agbegnenou. Andreja je v borbo vstopila odločno in bila izkušeni Francozinji povsem konkurenčna. Do odločitve je prišlo šele dobre pol minute pred koncem rednega dela borbe, ko je Francozinja Andrejo, po neuspešnem poskusu, vrgla s telesno tehniko in jo prijela v končni prijem. Andreja se je iz prijema za nekaj sekund rešila, a je bila Francozinja premočna in jo za zmago deset sekund zadržala na hrbtu.

Za študentko smeri UPEŠ je to prva medalja s svetovnih članskih prvenstev in že kar peta medalja na šestih velikih tekmovanjih letos, s čimer dokazuje, da pri komaj 24 letih spada v sam svetovni, kar dokazuje tudi dejstvo, da je na petem mestu svetovne jakostne lestvice.

Vrhunski rezultati Andreje Leški v tem letu:

2. mesto na Svetovnem prvenstvu v Budimpešti

5. mesto na Grand Slamu v Kazanu

3. mesto na Evropskem prvenstvu v Lizboni

2. mesto na Grand Slamu v Taškentu

2. mesto na Grand Slamu v Tel Avivu

3. mesto na IJF World Mastersu v Dohi

 

Andreji za izjemne rezultate iskreno čestitamo.

 

VIR: STA in 24ur.com


Publish your comment: