EF » EFnet » Novice » Obisk dekanje prof. dr. Metke Tekavčič v Republiki Severni Makedoniji

Obisk dekanje prof. dr. Metke Tekavčič v Republiki Severni Makedoniji

10.06.2021

V tednu od 31. maja do 5. junija 2021 se je dekanja Ekonomske fakultete prof. dr. Metka Tekavčič udeležila intenzivnega delovnega obiska v Republiki Severni Makedoniji, kjer je naša fakulteta aktivno prisotna že od leta 2005. V Skopju, kjer je regionalni center Ekonomske fakultete za države v tem delu regije, se izvaja izredni magistrski študijski program Poslovodenje in organizacija. V obdobju od začetka delovanja je fakulteta v tej regiji vzpostavila močno povezavo s poslovno skupnostjo in Gospodarsko zbornico Severne Makedonije, kakor tudi z državno Ekonomsko fakulteto v Skopju.

Poleg izvajanja magistrska programa je fakulteta izvedla več poslovnih izobraževanj za makedonska podjetja, kakor tudi tuja podjetja, ki delujejo na ozemlju Republike Severne Makedonije.

Na povabilo mesta Ohrid se je dekanja prof. Metka Tekavčič skupaj z gospodom Brankom Azeskim, predsednikom Gospodarske zbornice Severne Makedonije in članom mednarodnega svetovalnega odbora Ekonomske fakultete, mag. Verico Hadži Vasilevo Markovsko, finančno svetovalko in predavateljico na Ekonomski fakulteti v Ljubljani ter Melito Sekulovsko, regionalno koordinatorko Ekonomske fakultete v Skopju, udeležila srečanja pri županu mesta dr. Konstantinu Georgieskemu.

V Ohridu je nato potekal še sestanek  z gospodom Viktorjem Mizo, generalnim direktorjem velikega nemškega podjetja “KOSTAL” Automotive Electrical Systems, ki je ena pomembnejših tujih naložb v Severni Makedoniji in zaposluje 1.200 delavcev.

V sredo, 2. junija, sta dekanja prof. Metka Tekavčič in Melita Sekulovska nadaljevali delovni sestanek na državni Ekonomski fakulteti v Skopju, pri dekanu prof. Predragu Trepeskem.

Dekanja se je udeležila tudi sestanka pri ministrici za izobraževanje in znanost Republike Severne Makedonije, gospe Mili Carovski.

Obisk Severne Makedonije je prof. Tekavčič zaključila s srečanjem z generalnim sekretarjem kabineta predsednika republike Miletom Bošnjakovskim in s svetovalcem predsednika republike za zunanjo in notranjo politiko prof. Aleksandrom Spasevim.


Image gallery:

Publish your comment: