EF » EFnet » Napovedujemo » Online karierni talk: Lajf je igra tveganja, za uspešne še bolj

Online karierni talk: Lajf je igra tveganja, za uspešne še bolj

30.08.2021

Online karierni talk: Lajf je igra tveganja, za uspešne še bolj

»V življenju je treba tvegati, sprejeti izziv, ker le tako se izpopolnjuješ, izboljšuješ in ustvarjaš boljše življenje.«

Na brezplačnem online kariernemu talku »Lajf je igra tveganja, za uspešne še bolj«, bomo govorili o tematiki, ki se jo včasih kar malo izogibamo obenem pa se zavedamo njenega izrednega pomena – finančna pismenost. Finančna pismenost pomeni različno različnim ljudem. Je veščina, ki posameznike, skupnosti in družbo lahko vodi do večje blaginje, življenjskih užitkov in premagovanja ovir.

O pomenu finančne pismenosti in kako ti lahko pomaga na tvoji karierni poti bomo spregovorili:

  • s šahovsko velemojstrico Lauro Unik,
  • ustvarjalcem računalniške igre Mordhau, Markom Grgurovičem in,
  • Micom Melanškom, soustanoviteljem podjetja Hooray Studios, ki se ukvarja z izdajo izjemno priljubljenih personaliziranih knjig Mali junaki.

Diskusijo bo vodil dr. Igor Lončarski (EF UL). 

Projekt Lajf je igra tveganja (LIT) je zagnalo Slovensko zavarovalno združenje s ciljem povečanja stopnje finančne pismenosti mladih.

Ali veš?

  • Slovenke in Slovenci v primerjavi s povprečjem EU varčujemo več, vendar se zaradi relativno šibkega poznavanja tveganj in priložnosti (pre)redko odločamo za investiranje.
  • Najobsežnejša globalna finančna raziskava o finančni pismenosti ki so jo v Standard & Poor izvedli leta 2014 v 140 državah sveta, so ugotovili, da je finančno pismenih manj kot polovica (44 odstotkov) odraslih Slovencev. Za primerjavo, na Danskem, v Nemčiji, Nizozemski in Švedski, kjer je finančna pismenost v EU najvišja, je finančno pismenih vsaj 65 odstotkov odraslih.

 

Pridružite se sproščeni debati, ki bo potekala v četrtek, 2. septembra 2021 ob 14.00. 

Prijavite se tukaj >>>  www.kariernicenteref.si/lajf-je-igra-tveganja-za-uspesne-se-bolj/


Publish your comment: