EF » EFnet » Novice » KARIERNE POTKE

KARIERNE POTKE

14.10.2021

V letošnje študijsko leto Karierni centri Univerze v Ljubljani vstopamo z novo dejavnostjo za študente UL – kariernimi potkami.

Karierne potke so predlogi raznih aktivnosti, s katerimi vas želimo opozoriti na različne informacije, znanja in veščine za lažjo podporo pri uresničevanju interesov na različnih področjih. Karierne potke vam pomagajo osmisliti ponudbo aktivnosti Kariernih centrov UL in hkrati olajšajo prijavo na dogodke, ki jih ne smete zamuditi.

Trenutno lahko študentke in študenti zakorakate po Mednarodni potki – Postani VIP (Very International Person) (pdf). Mednarodna potka je odlična priložnost, da si pripravite načrt, kako se boste lotili morebitnega odhoda v tujino, ne glede na to, ali greste na študijsko mobilnost ali si boste pridobivali delovne izkušnje na praksi, poletnem delu. S postajami na potki se lahko udeležite dogodkov, na katerih vam bomo predstavili različne možnosti štipendij, kako napisati svoj CV v angleščini, kako si poiskati prakso v tujini in kako odkriti svoje kompetence, ki jih lahko zapišete v motivacijsko pismo. Prijavite se v POPR-u >>

Druge potke se bodo začele malo kasneje, zato spremljajte najave v našem novičniku, na družbenih omrežjih in v POPRu.

Poleg mednarodne potke lahko izberete še:

Podjetniško potko – pridobite si podjetniška znanja in veščine ter preverite, ali je podjetništvo prava pot za vas
Digitalno potko – različne delavnice za pridobivanje digitalnih kompetenc
Kulturno-umetniško potko – kako se prijaviti na projekte, kako se predstaviti
Karierno potjo za doktorske študentke in študente – kako predstaviti svoje dosežke, kako napisati članek za objavo v znanstvenih revijah …

Stopite na mednarodno potko >>

Več o potkah si preberite tukaj >>

Kako delujejo karierne potke?

1. Preverite, katere dejavnosti vas čakajo na posamezni poti.
2. Izberite karierno pot.
3. Vpišite se nanjo v POPRu.
4. Izberite delavnice in se prijavite.

Kadarkoli med študijskim letom se lahko vpišete v poljubno število potk naenkrat. Če vas zanima samo ena aktivnost znotraj potke, vam ni treba »zakorakati« po določeni potki, saj so dogodki in aktivnosti na voljo tudi posamezno.

Imate vprašanje?

Pišite nam: kc@uni-lj.si


Related news

Publish your comment: