EF » EFnet » Novice » PKP 2021: HORUK V NOVE ČASE

PKP 2021: HORUK V NOVE ČASE

13.10.2021

OD BESED K DEJANJEM. KAKO DO IZHODNIH STRATEGIJ, KI DELUJEJO?

V kakšen pokoronski poslovni svet korakamo? Katere so glavne silnice, ki ga bodo označevale? Ali je epidemija pospešila proces, ki so  se začeli že nekaj časa pred njo? Zeleno, digitalno, še bližje kupcu, iskanje globljega in odgovornega smisla in odmik od delničarskega k deležniškemu kapitalizmu – vse to pravzaprav ni nič tako zelo novega, vendar so se ti pojmi velikokrat razumeli kot nek odmik od realnosti in pravega posla. Teorije navdušencev zdaj postajajo praksa, brez katere pač ne bo več šlo. Za zeleno, krožno, digitalno in odgovorno preobrazbo je zdaj na voljo ogromno denarja in ne samo to – kupci se vse bolj nagibajo k sodelovanju s tistimi, ki jim je mar, ki imajo poslanstvo in ki jim koristi delničarjev še zdaleč niso edini cilj. Po drugi strani pa prav izdatne količine denarja, ne samo tiste, namenjene posledicam korone, zbujajo tudi negotovost. Je pred vrati skoraj pozabljena inflacija, ki naj bi kmalu dobila krila? Kako se bo končalo preurejanje oskrbovalnih verig, kaj bo, denimo, s čipi, po katerih se je povpraševanje zaradi digitalizacije zelo okrepilo? To hromi marsikatero industrijo, recimo avtomobilsko, ki je še kako pomembna za Slovenijo.

Govornice in govorniki Poslovne konference Portorož so med 12, in 13. oktobrom odgovarjali prav na ta, nadvse pomembna strateška vprašanja.

Poslovna konferenca Portorož (PKP) si je ugled in prepoznavnost v dvajsetih letih zgradila tudi z udeležbo priznanih gostujočih predavateljev iz številnih svetovnih univerz in poslovnih šol. PKP v organizaciji Poslovne akademije Finance in ljubljanske Ekonomske fakultete poteka že od leta 1999.

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani skupaj z njenimi partnerskimi institucijami na Poslovni konferenci Portorož vsako leto izda raziskavo. V dveh desetletjih je v raziskavah sodelovalo prek 100 raziskovalcev, na projektu pa vsako leto deluje stalna skupina 16 strokovnjakov.

PKP je v vseh teh letih gostila več tisoč udeležencev in prek 500 evropskih in svetovnih govornikov, ki so vsako leto dali svojo oceno o glavnih izzivih gospodarstva v svetu, Evropi in regiji.

 


Image gallery:

Publish your comment: