EF » EFnet » Novice » Izbrani so finalisti mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl

Izbrani so finalisti mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl

17.11.2021

V torek, 16. novembra 2021, smo na Ekonomski fakulteti virtualno gostili polfinale mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl. V polfinalu se pomerilo devet ekip iz osmih različnih evropskih univerz ter ekipa Alumni programa poletne šole Inštituta Evropske investicijske banke.

Na drugem evropskem polfinalu European Ethics Bowl smo bili priča poglobljenim debatam na temo Ethics of pricing in etičnih dilemah, ki so povezane z njimi. Sodniki so imeli zelo težko delo, saj so bile diskusije ekip zelo na visoki ravni. V finale je prišla ekipa Nemčije, ki prihaja iz Goethe University Frankfurt, ekipa Francije, ki prihaja Université Paris Dauphine ter ekipa Češke, ki prihaja iz Prague University of Economics and Business. Finale bo potekalo 9. decembra 2021 in bo organizirano preko spleta na Inštitutu Evropske investicijske banke.

Evropean Ethics Bowl je nastal na pobudo treh vodilnih evropskih univerz (Ekonomska fakulteta, Univerza v Ljubljani, Univerza Goethe, Frankfurt, Univerza Pariz Dauphine) in Alumni program Poletne šole Inštituta Evropske investicijske banke. Študenti se tekom tekmovanja učijo in vadijo veščine, ki jih potrebujejo kot evropski državljani in državljani sveta

Več o tekmovanju European Ethics Bowl: https://europeanethicsbowl.eu/.


Image gallery:

Publish your comment: