EF » EFnet » Gostovanja » Predstavitev poslovnih projektov za Tip&Tap, d. o. o., so. p. pri predmetu Socialno podjetništvo

Predstavitev poslovnih projektov za Tip&Tap, d. o. o., so. p. pri predmetu Socialno podjetništvo

18.11.2021

V torek, 16. 11. 2021, je pri predmetu Socialno podjetništvo (nosilka izr. prof. dr. Alenka Slavec Gomezel) potekala zaključna predstavitev poslovnih projektov študentov za socialnega podjetnika Mitjo Bogataja iz podjetja Tip&Tap, d. o. o., so. p., ki se ukvarja s prodajo tovarniško obnovljene računalniške opreme in ustvarja pozitiven okoljski vpliv.

Skupaj z asist. dr. Barbaro Hvalič Erzetič so študentje reševali pet izzivov: Ivana Fajt, Urška Feher, Lara Tomše in Val Kuret so podali predloge za posodobitev poslovnega modela socialnega podjetja; Maj Schöffmann in Jan Primožič sta izvedla poglobljeno razumevanje trga; Veronika Bandelli, Nuša Božič, Eva Černe in Neja Drašler so analizirale možnosti ponovne vključitve ranljivih skupin in prostovoljcev v poslovanje podjetja; Kaja Štenkler, Mateja Makuc in Mirna Germšek so pripravile predlog za strategijo trženja, med tem ko so Patricia Koželj, Nino Breznik, Žan Plankar in Maj Koncilja pripravili predloge za financiranje rasti podjetja. Podjetnik, ki se je udeležil predstavitve na Ekonomski fakulteti (uvodno srečanje pa je potekalo na sedežu podjetja v oktobru 2021) in komentiral predloge, je ob koncu srečanja dejal, da so študenti podali zanimive in izvedljive predloge ter da je sodelovanje preseglo njegova pričakovanja.

V prijetnem vzdušju se je tako zaključila prva izvedba izbirnega predmeta Socialno podjetništvo na podiplomskem študiju Ekonomske fakultete.


Image gallery:

Publish your comment: