EF » EFnet » Napovedujemo » Vabilo na okroglo mizo “Digitalna preobrazba ZA raznolikost”

Vabilo na okroglo mizo “Digitalna preobrazba ZA raznolikost”

26.11.2021

Ob praznovanju mednarodnega dneva človekovih pravic, vas vljudno vabimo na okroglo mizo: »Digitalna preobrazba ZA raznolikost«, ki bo 10. decembra 2021, ob 13. uri, online. Virtualni dogodek organizira Listina raznolikosti Slovenije.

Listino raznolikosti Slovenija je novembra 2017 podpisalo prvih 59 slovenskih organizacij, med njimi tudi Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani. 

Digitalna preobrazba zajema razvoj in koriščenje novih digitalnih tehnologij. Za uspešno digitalno preobrazbo je nujno, da se opremo na dejstvo raznolikosti in zavežemo k vključevanju vseh. Okrogla miza bo osvetlila vlogo in priložnosti, ki jih prinašajo nove tehnologije in prispevajo k boljši vključenosti na delovnem mestu. Digitalizacija nam lahko predstavlja oviro ali pomaga pri strateškem pristopu obvladovanja raznolikosti in vključenosti. Gosti iz ključnih sektorjev, vključno s predstavniki iz gospodarstva, bodo predstavili izzive, dobre prakse, pasti ter priložnosti. Temo bomo osvetlili z vidika razvoja digitalnih kompetenc, raznolikega zaposlovanja ter obvladovanja podatkov. Spregovorili bomo o priložnostih za zagotavljanje večje fleksibilnosti pri delu ter na področju izobraževanja.

Ostali bomo pri ključnem vprašanju, kako uveljavljati načela raznolikosti in vključenosti s pomočjo novih tehnologij; ter kako načrtovati digitalno preobrazbo, ki bo sledila načelom enakih možnosti tudi za osebe, ki so danes spregledane, npr.: osebe z nižjo izobrazbo, iz ruralnega okolja in vse druge …

Dogodek je brezplačen, potrebna pa je prijava: https://forms.gle/6TWs46rzPYPt6fJe9.

V kratkem vam bomo posredovali podrobnejši program z gosti.

Listina raznolikosti Slovenija


Image gallery:

Publish your comment: