EF » EFnet » Napovedujemo » Novo v Mali galeriji EF|Barbara Hofman: “Živa narava”

Novo v Mali galeriji EF|Barbara Hofman: “Živa narava”

24.02.2022

Marca 2022 si bomo v Mali galeriji Ekonomske fakulteta ogledali dela umetnice Barbare Hofman.

Barbara Hofman se je rodila na Jesenicah leta 1959. Osnovno šolo je obiskovala v Radovljici, srednjo v Kranju in fakulteto v Ljubljani. Po poklicu je arheologinja, ki se ukvarja z arheološkimi terenskimi raziskovanji in s poučevanjem arheologije in kulturne dediščine. Risanje in umetnost sta bili vedno njeni spremljevalki in ljubezni, s slikarstvom pa se je začela ukvarjati leta 2018 ob srečanju z amaterskimi likovnimi navdušenci, ki so prelivali vtise iz narave na slikarska platna. Kmalu so sledila povabila na skupinske in samostojne razstave (Ljubljana, Radovljica, Izola).

Sodelovala je na Ex temporih Bled, Logatec, Cerknica in Kranj, trikrat je bila sprejeta na mednarodno razstavo Ex tempore Piran, kar ne glede na veliko število udeležencev šteje za svoj največji uspeh.

»Razstavo Živa narava sestavlja cikel slik, s pomočjo katerih umetnik povzema lastnosti ter atmosfere narave in pokrajine, dekonstruktivizirane na širokopotezne nanose barv ter fragmentne dele prvotnih motivov in idej.

Meja med uprizarjanjem je zamegljena med prvinskim ter organizirano abstraktnim. Željena atmosfera slike je  dodatno poudarjena z uporabo barve ter samozavestnih nanosov, ki delujejo plastično geološko in urejeno urbanistično. Prizori ter izvedba razkrivajo težnjo po odkrivanju narave kot organskega kaosa, v svojih razdrobljenih delcih destilirana esenca nečesa večjega. »

Ivan Hofman

Razstavo si lahko ogledate marca v prostorih Male galerije EF.

Vljudno vabljeni!


Image gallery:

Publish your comment: