EF » EFnet » EFnews » Študiram. Inoviram. Veronika Avbar, Noutbuk

Študiram. Inoviram. Veronika Avbar, Noutbuk

23.02.2022

Skozi intervjuje “Študiram. Inoviram.” predstavljamo zgodbe inovativne start-up zgodbe študentov Ekonomske fakultete. Na vprašanja tokrat odgovarja Veronika Avbar.

 

1. Začetek novega semestra prinese nove predmete, nove profesorje in čisto po naključju tudi novo sošolko, ki se na predavanju usede poleg tebe. Kratko tišino prebije njeno nasmejano vprašanje: ”Živjo, midve se pa še ne poznava?”

Sem Veronika Avbar. Prihajam sicer iz Straže pri Novem mestu, vendar sem se letos z vstopom na Ekonomsko fakulteto priselila v Ljubljano. Zelo rada pridobivam nova znanja, predvsem s področja marketinga in trženja, za kar sem se navdušila v prvem letniku gimnazije, na začetku svoje podjetniške poti. Zelo rada pa tudi pomagam drugim, zato sem v prostem času prostovoljka. Poleg tega pa najraje potujem, se družim s prijatelji in delujem v številnih društvih.

 

2. Izmenjata še nekaj zanimivih dejstev, ko opazi tvoj čudovit zvezek in zanimiv šolski planer. Že nekaj časa se navdušuje nad mandalami, zato so ji motivi še posebej všeč in takoj jo zanima, od kod znamka NOUTBUK in kje jih lahko tudi sama kupi.

NOUTBUK je na nek način moj mali otrok. Za njegovim imenom se skrivajo planerji, zvezki in številni drugi pripomočki za organizacijo tako v šolah kot tudi na fakultetah in v pisarnah, ki jih lahko danes preko naše spletne trgovine noutbuk.si naroči vsak, ki želi doseči svoje sanje! In kako ti lahko pri tem pomagajo? Čisto preprosto! V vseh izdelkih imamo vključene mandale, ki dokazano pomagajo pri koncentraciji, boljšem spominu in produktivnosti, zato ti naši izdelki zagotovijo uspeh ne le v šoli, temveč tudi na ostalih področjih v življenju!

 

3. Sošolka je vidno presenečena nad tvojim pogumom, ki je botroval temu, da je v obliki podjetja zaživela tvoja ideja iz srednješolskih časov. ”Kako si se sploh domislila tega,” je seveda njeno naslednje vprašanje.

Vse se je začelo pri mojih 14 letih, s prehodom iz osnovne v srednjo šolo, ko mi nobeni zvezki in planerji niso bili všeč, zato sem naredila svoje, z motivi mandal, in kaj kmalu so bili nad njimi navdušeni tudi ostali. Z uporabo teh zvezkov pa sem spoznala tudi vse pozitivne vplive mandal na koncentracijo, pomnjenje in produktivnost in kmalu sem zanje navdušila tudi vse okoli mene. Vse to je pripeljalo do tega, da sem s pomočjo staršev pri 16 letih ustanovila tudi uradno podjetje Zavod NOUTBUK Novo mesto, v okviru katerega izvajamo tudi številne prostovoljne akcije in pomagamo drugim mladim podjetnikom na začetku njihove podjetniške poti.

 

4. V predavalnico že vstopi profesor, in preden se predavanje uradno začne, sošolko zanima še: ”Kakšni pa so nadaljnji načrti za NOUTBUK?”

Z NOUTBUKOM imamo še velike načrte! Letos bomo prodajo prvič razširili tudi v tujino, nadgradili bomo spletno trgovino in ji dodali številne nove izdelke. V planu pa imamo tudi razne dogodke in sodelovanja, nad katerimi bomo vsi zagotovo navdušeni! Zato nas pridno spremljaj na naših socialnih omrežjih, kjer te bomo o vsem sproti obveščali (mimogrede, najdeš nas na @zavod_noutbuk).

 

5. Profesor začne s predavanjem in te za začetek prosi, da na list papirja zapišeš odgovor na vprašanje: ”Kateri trije dejavniki so po tvojem mnenju ključni za uspeh na samostojni podjetniški poti?”

Verjemi vase in le začni! Ne dovoli, da te mnenje drugih zadržuje, saj je vse, kar potrebuješ, le to, da ti verjameš vase in v svojo idejo. V težkih trenutkih ne obupaj, saj so na koncu rezultati vredni vsakega truda. In seveda vedno zgrabi vsako priložnost za rast in razvoj tako na osebnem kot poslovnem področju. Predvsem pa se ne ustraši uspeti in narediti naslednjega koraka na svoji poti, čeprav je morda težak in strašljiv.


Publish your comment: