EF » EFnet » Napovedujemo » Okrogla miza: Trynost – ne če, ampak kdaj in kako

Okrogla miza: Trynost – ne če, ampak kdaj in kako

04.03.2022

Leta 2015 je OZN sprejel Agendo 2030 za trajnostni razvoj. S tem je v sklopu treh vej – ekonomske, socialne in okoljske – definirala 17 ciljev, ki jih bodo do leta 2030 morale uresničiti vse države sveta.  Od takrat je pretekla skoraj polovica zadanega obdobja – koliko sprememb pa se je dejansko zgodilo? Ali sploh vemo kje in kako začeti? Kako so se s tem spoprijela slovenska podjetja?

Na našo tradicionalno okroglo mizo ob dnevu žena smo tokrat povabile slovenske strokovnjakinje za trajnostni razvoj podjetij. Z njimi se bomo pogovorile o strategijah, potrebnih za implementacijo trajnostnih praks ter načinih, ki se jih poslužujejo v uspešnih slovenskih podjetjih. Povprašale jih bomo o finančnem vidiku trajnosti, zakaj ravno ta največkrat predstavlja osnovno oviro, in kako bi lahko podjetja cilje trajnostnega razvoja izkoristila v svoj prid. Pomembna tema pogovora bo tudi trajnostni marketing, za zaključek pa se bomo v duhu 8. marca dotaknile tudi problematike enakopravnosti med spoloma ter kakšno vlogo ta igra pri trajnostnem razvoju gospodarstva.

Naše gostje bodo:
- Vanesa Čanji, direktorica podjetja Fitmedia, urednica pri Zelena Slovenija,
- Alenka Recelj Mercina, koordinatorka uvajanja trajnostnega razvoja, NLB,
- Dr. Marta Svoljšak Jerman, direktorica področja Trajnost, kakovost in varnost, Petrol,
- Nataša Češnovar Gregorc, direktorica za raziskave in razvoj, SBU Savoury Spreads, Atlantic Grupa.

Vljudno vabljeni, da se nam pridružite ter prisluhnete pogovoru, ki bo potekal v četrtek, 10. marca 2022, ob 18. uri na platformi ZOOM.

Prijavite se na povezavi: https://www.eventbrite.com/e/okrogla-miza-trynost-ne-ce-ampak-kdaj-in-kako-tickets-280410323827?fbclid=IwAR09gKwhCvY51saC4np0QQd71MVv1QICI0Fq4xJdrkHyRzAI5GuZzlsyErI


Publish your comment: