EF » EFnet » Novice » Povezani EF in Ekonomska fakulteta skupaj za Ukrajino

Povezani EF in Ekonomska fakulteta skupaj za Ukrajino

01.03.2022

V skupini Povezani EF močno obsojamo invazijo Rusije nad Ukrajino. Vojna in sovražne intervencije nikoli in v nobeni situaciji ne prinašajo rešitev. Za seboj puščajo katastrofalne posledice, nedolžne žrtve, uničena življenja in teptajo vse najbolj osnovne civilizacijske norme. Izražamo globoko sočutje in solidarnost celotnemu ukrajinskemu narodu, posebej tudi našim ukrajinskim in ruskim študentkam ter študentom, katerih zgodbe so nas v preteklih dneh pretresle in šokirale.

Povezani EF bomo skupaj z Ekonomsko fakulteto ponudili vso potrebno pomoč in podporo študentkam in študentom iz Ukrajine in Rusije, ki so se znašli v stiski. V primeru kakršnihkoli vprašanj ali težav se lahko študenti obrnejo na spodnja dva kontakta
- Povezani EF: Aleksander Milićević, milicevic.aleksander@gmail.com, 031 695 346
- Služba za študijske zadeve: Martina Sagir, martina.sagir@ef.uni-lj.si, (01) 5892-416

Od srede, 2. marca, bomo vsak dan med 10. in 12. uro v pisarni Povezani EF zbirali nujne potrebščine za prebivalce Ukrajine: higienske pripomočke, odeje, medicinske pripomočke, topla oblačila, nepokvarljivo hrano in električne generatorje. Prispevate lahko tudi denarna sredstva Rdečemu križu preko poslanega SMS sporočila s ključno besedo BEGUNCEM (prispevaš 1 evro) ali BEGUNCEM5 (prispevaš 5 evrov) na 1919 ali SMS s ključno besedo KARITAS5, prav tako na številko 1919.

V upanju, da se vojna ter mednarodni konflikt takoj ustavita ter prevladajo dolgotrajni mir, razum in medčloveška solidarnost!


Publish your comment: