EF » EFnet » Novice » Karierni sejem Delo mene išče

Karierni sejem Delo mene išče

13.05.2022

Po dveh letih se je karierni sejem Delo mene išče ponovno odvijal v živo in hodniki Ekonomske fakultete so bili polni dogajanja.

V dveh dneh so študentje lahko obiskali več kot 35 različnih stojnic slovenskih in mednarodnih podjetij, kjer so lahko navezali prve stike, na kratko poizvedeli o možnostih, ki jih podjetja ponujajo in izkoristili možnost sodelovanja v nagradni igri Career Hunt. Le-ta je študente spodbujala, da so obiskali čim več stojnic.

Poleg stojnic pa so se študenti lahko podjetjem bolje predstavili še na hitrih zmenkih. Tam je sodelovalo več kot 15 različnih podjetij, ki so želela spoznati nov kader. V 10 minutah je imel študent priložnost narediti dober prvi vtis in si potencialno zagotoviti nadaljnje sodelovanje s podjetjem.

Da pa prvi koraki na karierni poti ne bi bili za študente stresni, smo v okviru kariernega sejma pripravili tudi tri okrogle mize, kjer so gostje govorili o tem, kako si začrtati svojo karierno pot, kako pomemben je talent in kako nadgraditi karierne kompetence ter kako začeti svojo kariero v tujini. Skupaj s predstavniki Slovensko-nemške gospodarske zbornice smo za tiste, ki si želijo delati na nemškem trgu dela, pripravili delavnico, v okviru katere so odgovarjali na vprašanja, kako se lotiti iskanja službe, kako se slovenski in nemški trg dela razlikujeta ter kako osvojiti zadostno znanje nemščine.

Po pestrih dveh dneh dogajanja so se študentje odpravili domov z novimi znanji, poznanstvi in naredili prve korake na karierni poti, predstavniki podjetij pa z zavedanjem, da so se predstavili novi generaciji študentov in da potencialnega kadra ne primanjkuje.


Image gallery:

Publish your comment: