EF » EFnet » Novice » Na Evropskih univerzitetnih igrah tudi študenti EF

Na Evropskih univerzitetnih igrah tudi študenti EF

21.07.2022

Evropske univerzitetne igre (EUG) so največji evropski univerzitetni športni dogodek, ki ga vsaki dve leti organizira Evropska univerzitetna športna zveza (EUSA) za študente iz celotne Evrope. Letošnje Evropske univerzitetne igrepotekajo med 17. in 30 julijem na Poljskem, udeležujejo se jih tudi študenti naše fakultete.

Za vsemi našimi predstavniki so že prvi nastopi in danes se je zaključil ekipni del tekmovanja v namiznem tenisu, kjer so se izkazale študentke Univerze v Ljubljani in osvojile končno 3. mesto in s tem bronasto medaljo. V naslednjih dneh sledi še tekmovanje posameznic in dvojic.

»Tako blizu, pa vendar tako daleč od finala. Le 2 točki sta nas ločili do uvrstitve v finale prvenstva, vendar športna sreča tokrat ni bila na naši strani« je dejal vodja naših deklet prof. Miran Kondrič. A ne pozabimo, da je po uvodni zmagi v skupini nad močnimi Hrvaticami  igralka Katarina Stražar opozorila na kvaliteto vseh tekmic v skupini in tretje mesto v takšni konkurenci je za nas zlate barve.

Odlično kaže tudi košarkaricam Univerze v Ljubljani, ki so do tega trenutka premagale prav vse nasprotnice in z jutrišnjo zmago bi si zagotovile prvo mesto v skupini in s tem tudi četrtfinale tekmovanja. Fantje so imeli težko skupino in se jim kljub borbeni igri in drznim predstavam žal ni uspelo uvrstiti v osmino finala.

Pri preboju v nadaljnji del tekmovanja odbojke na mivki sta bili uspešni tudi Špela Morgan in Anja Maček. Po osvojenem prvem mestu v skupini sta jih danes pričakali favorizirani Čehinji, ki pa sta se za zmago morali precej potruditi. Nato sta v nadaljevanju brez težav premagali Gruzijki in jutri se bosta borili za pomembno zmago proti uigrani francoski dvojici. Tako kot fantje pri košarki 3×3, sta se od uvrstitve v zgornji del lestvice tudi pri odbojki na mivki poslovila Matija Bažec in Manuel Grunwald. Fanta sta sicer najboljša navijača in z veseljem spodbujata ženski del ekipe in predstavnike drugih športov.

Da je nogomet doma v Mariboru, z zmagami nad Finci in Švicarji dokazujejo študentje Univerze v Mariboru. Neporažene Štajerce jutri čaka močna gruzijska ekipa, ki na tem futsal turnirju ni le neporažena, ampak je z visokima zmagama proti Fincem in Norvežanom njihova mreža še nedotaknjena!

Barve EF na Poljskem letos zastopajo: 3×3 moška košarkarska ekipa: Erik Groznik, Jure Ličen, Nejc Pavliha ter Lea Mehle v 3×3 ženski košarkarski ekipi.

Več o dogodku si lahko preberete na uradni spletni strani: https://eug2022.eu/


Image gallery:

Publish your comment: