EF » EFnet » Novice » Brucke in bruci, srečno novo študijsko leto 2022/2023!

Brucke in bruci, srečno novo študijsko leto 2022/2023!

12.09.2022, ,

Drage brucke, dragi bruci,

prišel je začetek študijskega leta in tega novega poglavja se veselimo skupaj z vami. Vstopili ste v študentsko življenje in veseli nas, da ste ta korak naredili na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Na Ekonomski fakulteti smo nove študentke in študente sprejeli v petek, 30. septembra 2022:

 • Študente in študentke študijskega programa UPEŠ smo sprejeli ob 9. uri v Veliki dvorani. 

 • Študente in študentke študijskega programa UPEŠ (angleška izvedba) smo sprejeli ob 9. uri v Lila dvorani. 

 • Študente in študentke študijskega programa VPŠ smo sprejeli ob 11.30 v Veliki dvorani. 

Po uvodnem sprejemu in krajši predstavitvi fakultete smo z bruci naredili tudi skupinsko fotografijo, za katero upamo, da jim bo ostala v lepem spominu na njihov prvi študentski dan. Nato smo študente razdelili v manjše skupine, kjer smo jim predstavili študij in delo na naši fakulteti. Po predstavitvah so odšli še na vodeni  ogled fakultete.

Na uvodnem delu Sprejema brucev 2022 so naše nove študentke in študenti prisluhnili prof. dr. Mitju Kovaču, ki je spregovoril o vrednotah, alumnu Urošu Ferlinu, ki je kljub diagnozi disleksije postal ustanovitelj coachinga za odkrivanje potencialov in hekanje časa. Bruce so pozdravili učiteljice in učitelji, s katerimi se bodo študenti srečali v zimskem semestru ter spregovorili nekaj besed o predmetu, ki ga poučujejo. Nastopila sta tudi predsednik Študentskega sveta EF Aleksander Milićević in predstavnik ŠS Matej Lino Pirc. Moderatorja sprejemov Miha Jurečič in Martina Sagir sta se pogovarjala z našimi študenti, ki so brucem povedali nekaj izjemno koristnih napotkov za študij; z nami so bili Kaja Ferjan in Tim Kržič ter Barbara Teodorović in Rastko Ilić.

V prvih dveh tednih oktobra se boste bruci spoznali z dejavnostmi, ki se odvijajo na fakulteti in univerzi ter društvih, ki delujejo pod okriljem fakultete. Vabimo vas, da se vpišete v fakultetno knjižnjico, se pridružite svoji najljubši športni dejavnosti in postanete del katerega izmed društev ter tako razvijete svoje veščine in potencial tudi izven študija.

 POMEMBNE INFORMACIJE IN DOKUMENTI 

 • Študijski proces 2022/2023

Študijski proces bo v celoti potekal v živo na fakulteti.

 • Študentska izkaznica

Prejeli boste študentske izkaznice, ki so trenutno še v izdelavi, zato vas bo na Študent-netu v kratkem čakalo obvestilo, kje in kdaj jih boste lahko varno prevzeli.

 • Športna vzgoja

Za 1. letnike dodiplomskega študija je športna vzgoja obvezna. Vpis v vadbene skupine bo potekal od petka, 30. septembra, do ponedeljka, 4. oktobra 2022, po spletu. Profesorji športne vzgoje vam bodo na voljo 30. 9. 2022 v atriju med Malo in Veliko predavalnico od 9. do 14. ure.

CEK tudi letos bruce pričakuje na stojnici, kjer se lahko vpišete v knjižnico in tako izognete gneči. Izveste lahko vse o naših e-virih in izobraževanjih. Obiščite nas med Veliko dvorano in Dvorano Hofer (Malo dvorano) na stojnici PopUp*CEK:

– v petek, 30. septembra od 9.30 do 13.00,
– v ponedeljek, 3. oktobra od 7.30 do 10.30,
– v torek, 4. oktobra od 8.00 do 10.30,
– v sredo, 5. oktobra od 7.30 do 13.30.

Večino informacij najdete tudi v  eTutor*CEK.

Predstavitev knjižnice za bruce:

 • 5. oktober 2022 ob 12.uri
 • 13. oktober 2022 ob 13. uri
 • 14. oktober 2022 ob 13. uri
 • Urniki

Urniki bodo objavljeni na Študent-net. Za prijavo na študent net potrebujete svojo digitalno identiteto.

Urniki za 1. letnike bodo objavljeni tudi na EFnetu.

 • Digitalna identiteta

Če svoje digitalne identitete še nimate, jo lahko prevzamete na portalu UL.

 • Priročnik EFektiven bruc 

Vse pomembne informacije o študiju na Ekonomski fakulteti boste našli v priročniku EFektiven bruc, ki vam ga bomo do začetka semestra poslali po e-pošti.

 • Bruci EF 2022/2023 – uradna skupina na Facebooku 

Vabljeni tudi v uradno skupino brucev EF 2022/2023, ki jo je Študentski svet ustvaril za vas z namenom lažjega začetka študija in študentskega življenja na naši fakulteti.

 • Zdravstevni dom za študente Ljubljana

V prilogi boste našli zgibanki, s katero vam želi Zdravstveni dom za študente Univerze v Ljubljani predstaviti možnosti zdravstvene oskrbe, ki so vam na voljo.

Več informacij o novem študijskem letu bo znanih v prihodnjih dneh, zato nas spremljaj tudi na naših družbenih omrežjih.

 • Uvajalne delavnice za bruce:

V prvem tednu oktobra (3.10 do 7.10) bodo za vse bruce organizirane spoznavne aktivnosti v obliki obveznih uvajalnih delavnic. Cilj delavnic je, da bolje spoznate svoje kolege in kolegice, ob tem pa izveste še kaj novega. Zaradi prostorskih omejitev bo vsaka skupina razdeljena na dva dela (UPEŠ 1 – UPEŠ 1a in UPEŠ 1b oz. VPŠ 1- VPŠ 1a in VPŠ 1b).

Razdelitev v skupine in urnik delavnic si lahko ogledate na naslednji POVEZAVI, objavljen pa je tudi na Študent-netu.

 • Pozdrav brucem Univerze v Ljubljani

Da pa bo vaš začetek študijskih let še lepši, ste v  ponedeljek, 3. oktobra 2022, med 16. in 20. uro vabljeni na Kongresni trg, kjer bo potekala  tradicionalna prireditev Pozdrav brucem Univerze v Ljubljani.

Veselimo se srečanja z vami in vam želimo srečno novo študijsko leto!


Image gallery:

Related news

Publish your comment: