EF » EFnet » Novice » Novi raziskovalni projekti ARRS

Novi raziskovalni projekti ARRS

29.09.2022

Z veseljem poročamo o uspehu naših in raziskovalcev na drugih raziskovalnih organizacij, na razpisu za raziskovalne projekte 2022 (TRP projekti). Dr. Janez Dolšak je prejemnik podoktorskega temeljnega raziskovalnega projekta; naslednji dve leti bo skušal najti odgovore na vprašanje, “Ali lahko energetska učinkovitost ublaži energetsko revščino v stanovanjskem sektorju?”.

Dr. Tanja Istenič in ekipa raziskovalcev naše fakultete ter raziskovalci Inštituta Jožefa Štefana so bili uspešni s prijavo z naslovom “Investicije kot ključ do izgradnje trajnostnega podjetja: izgradnja teoretičnega modela in multi-metodološka empirična analiza”.

“Omejitve agilnega dela: Preučevanje učinkov agilnosti na spanje in inovativnost” pa je tema, s katero so prepričali dr. Matej Černe in ekipa raziskovalcev EF, ter raziskovalci Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Ljubljana.

Pri dveh projektih EF nastopa v vlogi so-izvajalc projekta. Z Onkološkim inštitutom Ljubljana, pod vodstvom dr. Ivice Ratoša bodo prof. dr. Tjaša Redek in raziskovalci EF proučevali “Družbeno-ekonomske posledice rakavih obolenj z vidika posameznika in družbe ter analiza vpliva pandemije covida-19”.

“Dediščina za vključujočo trajnostno preobrazbo – HEI-TRANSFORM” je projekt, ki združuje raziskovace iz institucij vse države. Projekt vodi prof. dr. Sonja Ifko iz Fakultete za arhitekturo UL. EF bodo zastopali raziskovalci pod okriljem dr. Ljubice Knežević Cvelbar. V projektu sodelujejo še članice UL: Filozofska fakulteta, Fakulteta za družbene vede in Akademija za likovno umetnost. Univerza na Primorskem, Fakulteta za humanistične študije, Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti, Urbanistični inštitut Republike Slovenije, Univerza v Mariboru, Fakulteta za turizem in Javni zavod Republike Slovenije za varstvo kulturne dediščine.

Čestitke vsem sodelujočim, veliko dobre energije in novih spoznanj želimo!


Publish your comment: