EF » EFnet » Novice » Program IMB na svetovni lestvici Financial Timesa že peto leto zapored

Program IMB na svetovni lestvici Financial Timesa že peto leto zapored

16.09.2022

Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani se lahko pohvalimo z novim uspehom, saj se je naš magistrski program »International Master in Business and Organisation (IMB)« uvrstil na 79. mesto prestižne lestvice Financial Timesa, ki zajema najboljše magistrske programe »Master in Management« na svetu. S tem je naš program IMB utrdil svoj položaj med najboljšimi, saj se je na lestvico uvrstil že peto leto zapored.

Uvrstitev na lestvico ni samo znak prestiža, temveč diplomantom programa IMB omogoča večjo prepoznavnost na mednarodnem trgu dela, Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani pa pomeni potrditev kakovosti in ugleda v mednarodni skupnosti poslovnega izobraževanja.

Lestvica Financial Timesa je najbolj priznana v mednarodni poslovni skupnosti, saj sama uvršča kakovost programa in odlične diplomante, ki so po zaključku študija zelo zaposljivi. Poleg programa, učiteljev, stikov s poslovno skupnostjo in internacionalizacije so ključni elementi, ki vplivajo na uvrstitev, predvsem visoka stopnja zaposljivosti diplomantov in njihova plača po zaključku študija ter tri leta kasneje.

Skupno je na svetu približno 14.000 poslovnih šol, vendar so le programi 100 šol uvrščeni na ta seznam najboljših programov Financial Timesa. Veseli nas, da se na to prestižno lestvico uvrščajo tudi naše partnerske univerze in šole, na prvem mestu pa je že vrsto let Univerza St. Gallen, s katero Ekonomska fakulteta že vrsto let uspešno organizira doktorsko šolo GSERM Ljubljana.

Uvrstitev na najvidnejšo lestvico na svetu je priznanje za Ekonomsko fakulteto, še posebej za ekipo IMB pod vodstvom prof. dr. Polone Domadenik Muren, ter pomeni potrditev kakovosti in ugleda šole v mednarodni skupnosti poslovnega izobraževanja. Poleg tega je to tudi veliko priznanje in promocija za Slovenijo.

Več informacij o lestvici Financial Times lahko najdete na njihovi spletni strani:

https://www.ft.com/content/70c57913-b302-43da-893d-83695324464d

https://rankings.ft.com/rankings/2875/masters-of-management-2022


Publish your comment: