EF » EFnet » Novice » 3. konferenca SAEE

3. konferenca SAEE

21.10.2022

Slovensko združenje za energetsko ekonomiko (SAEE) je v sodelovanju z Ekonomsko fakulteto Univerze v Ljubljani in Centrom poslovne odličnosti EF (CPOEF) organiziralo 3. konferenco SAEE s področja energetske ekonomike, ki je potekala v petek, 21. oktobra 2022, na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Začeli smo s plenarnim delom z uglednimi govorniki in okroglo mizo o aktualnih problemih slovenske energetike ter nadaljevali s predstavitvijo raziskovalnih prispevkov s področja energetske ekonomike. Priložnost so imela tudi podjetja, da predstavitvijo svoje razvojno usmerjene projekte.

Uvodni pozdravni nagovor na konferenci so imeli: dekanja  EF UL, predsednik EZS in minister za infrastrukturo. Sledil je plenarni del z visokimi predstavniki ACER, IJS Center za energetsko učinkovitost in okrogla miza z direktorji slovenskih energetskih podjetij.

Na pobudo dr. Boyka Nitzova je bil ustanovljen sklad SAEE za nagrado za najboljši študentski prispevek. Strokovna komisija je prejete prispevke ocenila in določila zmagovalca, ki je prejel nagrado v višini 1000 EUR bruto. Nagrajeni prispevek je bil predstavljen v posebni sekciji na 3. konferenci SAEE. Letošnji nagrajenci so postali:

  • 1. mesto: Janez DolšakOcenjevanje učinkovitosti celotne porabe energije v stanovanjskih stavbah slovenskih gospodinjstev;
  • 2. mesto: Ivana JovovićRetrospective panel data evidence on the impact of social capital and housing-related lifestyle on energy-efficient retrofits in Slovenia;
  • 3. mesto: Marko Halužan, The crowding out of conventional electricity generation by renewable energy sources: evidence from Central and South East European markets.

Medijski pokrovitelj dogodka je bil časnik Finance. Vabimo tudi k prebiranju članka o plenarnem delu konference, ki je dostopen na tej spletni strani.

Več informacij o konferenci je na spletni strani konference. Program najdete v priponki

Udeležba na konferenci je bila brezplačna.

 

Foto: Aleš Beno, Lara Lukšič, Maruša Kegljevič

 


Image gallery:

Publish your comment: