EF » EFnet » Novice » Predstavitev študijskih virov iz naše knjižnice pri predmetu Management

Predstavitev študijskih virov iz naše knjižnice pri predmetu Management

12.10.2022, ,

Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani smo v sredo, 12. 10. 2022, mednarodnim študentom predstavili vsebine naše knjižnice CEK, s poudarkom na spletnih študijskih virih. Naša knjižničarka, gospa Lidija Mancini Bolka, univ. dipl. prof. špan. in franc. jezika, je predstavila na vajah razvoja tehničnih managerskih veščin pri predmetu Management, kako študentje lahko dostopajo do zbirk podatkov in ostalih knjižnih virov.

Študentje so znotraj iskalnika DIKUL poiskali vire, ki jih potrebujejo pri svojih študijskih obveznostih. Študentkam in študentom je gospa Mancini Bolka posebej pokazala dostop do revije Harvard Business Review in Stanford Social Innovation Review. V DiKUL-u (Digitalna knjižnica Univerze v Ljubljani) so študentje poiskali in ožali izbor člankov na tematiko debate “krizni management”. Študentje in študentke so poiskali tudi letošnjo knjižno izbranko našega Ekobralnega kluba EF UL: Grit (Angela Duckworth). Podrobneje smo pokazali tudi e-vire dostopne na e-tutorju Management pri predmetu Management, posebej ustvarjenem inovativnem zbirališču spletnih virov za mednarodne študente predmeta Management v sodelovanju z našim urednikom spletnih vsebin pri predmetu, Urbanom Golobom.

Na koncu so študentje po navodilu gospe Lidije Mancini Bolka in v skladu z APA SEB UL navodili citirali najdene članke, ki jih bodo vnesli v domače naloge. Naš knjižničar, gospod Jure Brešar, mag. jpn,  je predstavil še 6 zbirk e-knjig (EBSCO e-book Collection; Emerald Insight; Proquest E-book Central; ScienceDirect; Springer; OECD Library) in dostop do tematik, ki jih študentje in študentke študirajo pri predmetu Management.  Nosilci predmeta Management, prof. dr.  Vlado Dimovski, prof. dr. Sandra Penger in izr. prof. dr. Judita Peterlin se zahvaljujemo sodelavcem in sodelavkam iz naše knjižnice za odlično sodelovanje.


Image gallery:

Related news

Publish your comment: