EF » EFnet » Novice » Mag. Mihaela Gjorčeva na seznamu »30 Under 30« v zabavništvu v Evropi za leto 2022

Mag. Mihaela Gjorčeva na seznamu »30 Under 30« v zabavništvu v Evropi za leto 2022

09.11.2022

Naša študentka, mag. Mihaela Gjorčeva, se je uvrstila na seznam revije Forbes »30 Under 30« v Evropi za leto 2022. Ameriška poslovna revija Forbes vsako leto objavi svoj slavni seznam »30 Under 30«, na katerem je 30 najobetavnejših posameznikov, ki so »game-changerji« (spreminjajo pravila igre) in so izredno sposobni podjetniki, voditelji, aktivisti, ustanovitelji in ustvarjalci, stari manj kot 30 let.

Na tem seznamu so že člani priljubljene italijanske glasbene skupine Måneskin, kot tudi filmska igralka Simone Ashley, znana po svoji vlogi v seriji Bridgerton, eni najbolj gledanih angleških televizijskih serij na Netflixu.

Mihaela Gjorčeva je vpisana v dva naša študijska programa: magistrski študijski program Poslovanje in organizacija ter doktorski študijski program Trženje.

1

Zakaj je Mihaela na seznamu

Mihaela se je na seznam uvrstila, ker je ustanoviteljica in generalna direktorica Kinoverzuma – edinega zasebnega kinematografa v Severni Makedoniji, katerega lastnica je ženska in ki ljudem v regiji nudi oglede tako evropskih kot hollywoodskih filmov. Kinoverzum je del kampusa Mednarodne slovanske univerze v mestu Sveti Nikole in je edini 3D univerzitetni kinematograf v Severni Makedoniji, ki obratuje vsak dan.

Kinoverzum je eden od štirih kinematografov v državi, ki je od svojega odprtja leta 2019 gostil že več kot 210 filmov, gledalcem pa ponudil več kot 1,700 filmskih predstav. V kinu so bile tudi premiere filmov, med drugim tudi »Sestre« – prvi Makedonski film na Netflixu. Gjorčeva je tudi skrbnica blagovne znamke na Mednarodni slovanski univerzi. V skladu z načrti za širitev poslovanja v letošnjem letu želi Kinoverzum postati prva makedonska veriga kinematografov/gledališč v zgodovini države, rast pa si obeta tudi v tujini.

3

Forbesovo srečanje »Under 30« za leto 2022 v Detroitu v Michiganu (ZDA)

Na Forbesovo povabilo se je Mihaela Gjorčeva udeležila Forbesovega srečanja »Under 30« za leto 2022 v Detroitu v Zvezni državi Michigan (ZDA). Srečanje je potekalo od 2. do 5. oktobra 2022 v operni hiši v Detroitu, udeležili pa so se ga lahko vsi, ki so na Forbesovih seznamih.

Srečanje je otvoril Randall Lane, glavni urednik vsebin v Forbesu in ustanovitelj »Forbes 30 Under 30«.

Udeleženci so lahko uživali na zasebnem koncertu zvezdnika in didžeja Kyga (na Forbesovem seznamu 30 Under 30), prisluhnili govorcem s seznama A – od raperke Megan Thee Stallion (na Forbesovem seznamu 30 Under 30) do supermodela Hailey Bieber. Bilo je veliko ekskluzivnih priložnosti za mreženje, manjkali pa niso niti družbeno koristni utrinki in še veliko drugega.

Poleg tega so bili na seznamu govornikov uspešni poslovneži, direktorji in podjetniki kot John Zimmer (na Forbesovem seznamu 30 Under 30), soustanovitelj in predsednik družbe Lyft, Josh Silverman, generalni direktor družbe Etsy, Ashley Haynes-Gaspar, operativna direktorica industrijskih in poslovnih aplikacij ZDA v Microsoftu itd.

7 8

Na srečanju so priredili tudi salonske večerje s predstavniki več podjetij, Mihaela Gjorčeva pa se je udeležila večerje s predstavniki Microsofta in Forbesa, kjer so se pogovori vrteli okrog pomena trajnosti v poslovanju. Večerjo sta gostili Ashley Haynes-Gaspar, operativna direktorica industrijskih in poslovnih aplikacij ZDA v Microsoftu, in Kristin Stoller, namestnica urednika za Founders at Forbes.

Zaključna zabava na srečanju je potekala v bejzbolskem parku Comerica Park v Detroitu, dogodek pa je gostila Megan Thee Stallion.

12

Koristne povezave:


Image gallery:

Publish your comment: