EF » EFnet » Novice » Noč inovativnosti na Ekonomski fakulteti

Noč inovativnosti na Ekonomski fakulteti

28.11.2022

Letošnji »Innovative All-nighter«, 24-urni hackathon in inkubator idej, je 18. in 19. novembra že petič združil študente z raznih fakultet in področij, ki so spanec zamenjali za iskanje kreativnih in inovativnih rešitev za slovenska podjetja in organizacije.

Več kot 170 udeležencev je s pomočjo nasvetov strokovnih mentorjev in organizatorjev iz društva TopEF poskušalo najti odgovor na poslovne izzive, ki so jih tokrat zastavili Telemach, Slovenske železnice, UniCredit Banka Slovenija, Generali zavarovalnica, Pivovarna Laško in Mestna občina Kranj.

Izzivi, usmerjeni v približevanje blagovnih znamk in storitev mladim uporabnikom, so rodili inovativne ideje, ki smiselno uporabljajo obstoječe produkte in kanale, kot so mobilne aplikacije in družbena omrežja, ter jih z novo vsebino približajo ciljni publiki. Zmagovalne ekipe so tako predstavile dodelan načrt lansiranja novega piva za Pivovarno Laško, integrirano aplikacijo za mobilnost za Slovenske železnice, multimodalno aplikacijo za vsa pomembna področja prebivalcev Občine Kranj, aplikacijo za zavarovalnico Generali, ki s svojo enostavnostjo razbije mit zapletenosti sklepanja zavarovanj, za Telemach zabaven dogodek, ki zamenja tradicionalno oglaševanje, in za banko UniCredit aplikacijo, ki uporabnika poveže z najprimernejšim bančnim paketom.

Izmed vseh zmagovalnih ekip so udeleženci na zaključnem dogodku izbrali tudi najboljšo idejo in prejemnike najvišje nagrade »Zlata sova«, ki jo je tokrat prejela ekipa EF Dream Team za predstavljeno rešitev izziva banke UniCredit.

Da se v 24 urah lahko zgodi marsikaj, so na lastni koži izkusili udeleženci tokratnega dogodka »Innovative All-nighter«. Dogodek, namenjen povezovanju, je za mnoge udeležence predstavljal pomemben stik s poslovnim svetom, prav tako pa je s pestrim dogajanjem poskrbel za nepozabnih 24 ur na Ekonomki fakulteti.

Iva Drvarič, EF news

 


Image gallery:

Publish your comment: