EF » EFnet » Novice » Polfinale mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl

Polfinale mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl

14.11.2022

V soboto, 12. novembra 2022, je Ekonomska fakulteta, Univerze v Ljubljani organizirala in gostila polfinale mednarodnega tekmovanja European Ethics Bowl. Letošnji polfinale je bil prvi dogodek v sklopu EEB dogodkov, ki je potekal v živo, vse od uvedbe tekmovanja leta 2020. Na njem je sodelovalo devet ekip z osmih evropskih univerz ter ena ekipa iz Alumni programa poletne šole European Investment Bank Institute. 27 študentov , ki so sestavljali teh devet ekip, se je potegovalo za tri mesta v finalnem krogu.

Študenti so debatirali v dveh krogih in predstavili svoje poglede na zadane etične teme, povezane z letošnjo splošno temo »Standardizacija poslovnega sveta.« Po krajših predstavitvah so debatirali z nasprotnimi ekipami, sledila so vprašanja sodnikov in ocenjevanje. Med tekmovanjem so imeli tekmovalci priložnost, da pridobijo in prakticirajo veščine, ki jih potrebujejo kot evropski in svetovni državljani. Etična vprašanja so bila študentom predstavljena v obliki konkretnih študij primerov. Študije primerov so nosile naslov “Are gender quotas really enabling gender equality?” in “Standardization of non-financial reporting”.

V finale so se uvrstile ekipe ISCTE Business School (Lizbona, Portugalska), Université Paris Dauphine (Pariz, Francija) in Sofijske univerze “St. Kliment Ohridski” (Sofija, Bolgarija). Zadnji krog bo potekal 9. decembra 2022, gostil pa ga bo Inštitut Evropske investicijske banke v Luksemburgu.

EEB je vseevropsko tekmovanje o etičnih dilemah, ki je bilo vzpostavljeno na pobudo treh vodilnih evropskih univerz (Ekonomska fakulteta, Univerze v Ljubljani, Goethe University Frankfurt, Université Paris Dauphine) in Alumni program Poletne šole Inštituta Evropske investicijske banke.

Organizatorji se zahvaljujejo Združenju preizkušenih preiskovalcev prevar – ACFE Slovenija ter podjetjem TBA d.o.o., Henkel Slovenija in Adriatic Grupa za njihovo podporo in sponzorstvo dogodka.

Več o European Ethics Bowl si lahko preberete tukaj.

 


Image gallery:

Publish your comment: