EF » EFnet » Gostovanja » Predstavitev managementa Planinske zveze Slovenije pri predmetu Management

Predstavitev managementa Planinske zveze Slovenije pri predmetu Management

09.11.2022

Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani je v sredo, 9. 11. 2022, prof. dr. Jože Rovan, mednarodnim študentom in študentkam predstavil management Planinske zveze Slovenije (PZS), ene največjih športnih organizacij v Sloveniji.

Profesor Rovan je izpostavil bogato zgodovino, dinamično evolucijo in kompleksno organizacijsko strukturo PZS, ki ima v letu 2022 60 000 članov in skrbi za več kot 10 000 km planinskih poti, ki jih vzdržujejo prostovoljci. Študentkam in študentom je profesor Rovan predstavil aktualne izzive, s katerimi se sooča po COVID-19 pandemiji pri ohranjanju in hkrati spodbujanju članstva, vzdrževanju planinskih koč in naraščajočih stroških vzdrževanja varnih planinskih poti. Študentke in študentje so spoznali tudi nove športe, ki jih vključujejo v aktivnosti PZS – športno plezanje in gorsko kolesarjenje, ki s seboj prinašajo nove dileme glede varnosti in organizacije. Prof. dr. Rovan je izpostavil izzive varovanja slovenskih gora in ohranjanja ravnotežja med ekonomskimi in okoljskimi cilji, kjer je posebej predstavil Triglavski narodni park in lepote slovenskih gora. Pri vodenju izpostavlja pomen poslušanja, potrpežljivosti in motiviranja. Na koncu so študentje in študentke izpolnili kviz in dokazali, da so pozorno poslušali posredovano vsebino.

Nosilci predmeta Management, prof. dr.  Vlado Dimovski, prof. dr. Sandra Penger in izr. prof. dr. Judita Peterlin se zahvaljujemo predsedniku PZS za njegovo predano delo in navdihujoče predavanje.

 


Image gallery:

Publish your comment: