EF » EFnet » Napovedujemo » Ekonomska fakulteta vabi študente, da se udeležijo nacionalnega kvalifikacijskega tekmovanja European Ethics Bowl

Ekonomska fakulteta vabi študente, da se udeležijo nacionalnega kvalifikacijskega tekmovanja European Ethics Bowl

17.03.2023

Ste kdaj razmišljali kako so povezani etika, šport in poslovni svet? Vas zanima katere etične dileme so trenutno najbolj aktualne v svetu športa? Bi želeli debatirati o preteklem svetovnem prvenstvu v nogometu in njegovi kontroverznosti? Če bi želeli izvedeti kakšno mnenje imajo o tej in podobnih temah vaši vrstniki, se nam pridružite na nacionalnem izboru za mednarodno študentsko tekmovanje European Ethics Bowl (EEB). Na nacionalnem izboru bomo izbrali ekipo študentov, ki bo zastopala Slovenijo na četrtfinalu European Ethics Bowl in se pomerila s sovrstniki iz celotne Evrope.

EEB je študentsko tekmovanje, na katerem študenti iz celotne Evrope debatirajo o etičnih vprašanjih v poslovnem okolju. Etične dileme so študentom predstavljene v obliki posebnih študijskih primerov. Skupine študentov pa svoje poglede na etične dileme predstavijo v kratkem video posnetku, temu sledita debata in vprašanja ter ocenjevanje sodnikov. Pri letošnji izvedbi tekmovanja sodeluje skupno petnajst evropskih univerz ter Inštitut Evropske investicijske banke. Tekmovanje pa poteka že četrto leto zapored.

Posamezno skupino sestavljajo trije študenti, ki so lahko iz različnih letnikov, programov, stopenj študija oz. tudi iz različnih fakultet. Na tekmovanje se lahko prijavijo tudi diplomanti, v kolikor od datuma zaključka študija ni minilo več kot dve leti.

Ekonomska fakulteta, organizatorka nacionalnega izbora, vabi vse študente slovenskih univerz ter visokih šol, da se udeležijo nacionalnega izbora. Prijave na tekmovanje zbiramo na tej povezavi, do srede, 29. marca 2023 do polnoči.

Tekmovanje bo potekalo v ponedeljek, 3. aprila 2023 ob 16. uri, zmagovalna skupina pa bo zastopala Slovenijo na četrtfinalnem tekmovanju, 16. maja, kjer se bo pomerila z vrstniki iz več kot trinajstih evropskih držav.

Več informacij in prvo letošnjo študijo primera, ki je javno objavljena najdete na spletni strani EEB

Vse zainteresirane vabimo, da nam za več informacij pišete na sara.bleiweis@ef.uni-lj.si .


Image gallery:

Publish your comment: