EF » EFnet » Novice » 3. mednarodna konferenca Slovenskega društva učiteljev tujega jezika stroke

3. mednarodna konferenca Slovenskega društva učiteljev tujega jezika stroke

24.05.2023

V Rimskih termah je potekala že 3. mednarodna konferenca Slovenskega društva učiteljev tujega jezika stroke z naslovom Tuji jeziki stroke: Priložnosti in izzivi poučevanja in raziskovanja, ki se je je udeležilo več kot 120 udeležencev iz 25 držav, ki so v angleškem, nemškem, italijanskem, francoskem in slovenskem jeziku predstavili 69 prispevkov ter sodelovali na razstavi s svojimi učbeniki.

Plenarni govorniki so bili priznani strokovnjaki Jan Engberg (Danska), Peter Franklin (Nemčija), Ana Bocanegra-Valle (Španija), Stefania Maci (Italija) in Ken Hyland (Anglija), ki ga z 79.000 citati v letu 2022 Stanford/Elsevier uvršča med 2% najvplivnejših strokovnjakov s področja jezika in jezikoslovja.

Konferenco je vodila dr. Mateja Dostal, v programskem in/ali organizacijskem odboru pa so sodelovale tudi druge članice naše Katedre za tuje jezike, in sicer dr. Nives Lenassimag. Vita Kilardr. Polonca Svetlin Gvardjančič in dr. Slavica Čepon. Ekonomski fakulteti se zahvaljujemo za podporo pri izvedbi tega izredno uspešnega dogodka.


Image gallery:

Publish your comment: