EF » EFnet » Novice » Športnikom prijazna fakulteta, je potrdil Olimpijski komite – mi pa pozdravljamo fakulteti prijazne športnike

Športnikom prijazna fakulteta, je potrdil Olimpijski komite – mi pa pozdravljamo fakulteti prijazne športnike

28.06.2023

V ponedeljek, 19. junija 2023, smo bili na Ekonomski fakulteti v Ljubljani v družbi izjemnih športnikov in perspektivnih podjetnikov na Sprejemu športnikov 2023.

»Mislim, da znam razločiti stvari, ki so res dobre, ki izgledajo dobre in ki so ‘kar nekaj’, zato z veliko gotovostjo povem to, da ste prav vi, športniki, tisti, ki imate daleč, daleč največji potencial, ne samo v svetu športa, kjer ste že itak dobri. V svetu biznisa prav tako,« je v začetku zbrane športnike Ekonomske fakultete nagovoril predstojnik enote za športno vzgojo viš. pred. mag. Vinko Zovko.

Medtem ko se velika večina študentske populacije niti enkrat na teden ne ukvarja s športom, so v letošnjem letu športniki z Ekonomske fakultete na univerzitetnih prvenstvih za sabo pustili izjemne rezultate. Prav takšne najdete v novici: Sprejem športnikov 2023. Tudi na Ekonomijadi 2023 so poleg športnih vrhuncev dosegli naziv generalnih zmagovalcev.

Matej Lino Pirc, predsednik Študentskega sveta EF, je v sklepni besedi izpostavil: »Najlepša hvala, dekanja, prodekanja in vodstvo fakultete, da ste tako odprti za šport, ker vemo, da brez vaše podpore to ne bi bilo mogoče. Verjetno tudi športniki, ko bi prišli na fakulteto, ne bi čutili takšnega športnega naboja. Vsem športnicam in športnikom, kjerkoli že tekmujete, naj bo to ekipni ali posamični šport, hvala vsakemu izmed vas.«

»Iskreno bi se pred vsemi zahvalil predvsem vam, dekanja. V zadnjih desetih letih ste pustili z vašimi odločitvami in usmeritvijo izjemen vtis. Olimpijski komite nas je izbral kot članico, ki je vzor vsem univerzam v Sloveniji in širše,« je zaključil mag. Zovko.

Na to se je dekanja red. prof. dr.  Metka Tekavčič odzvala z napovedjo Alumni športnega kluba in se s ponosom na vse njihove dosežke zahvalila prisotnim športnikom.

»Kot prodekanja sem izjemno ponosna na to, da smo športnikom prijazna fakulteta in da nam je Olimpijski komite podelil ta naziv,« je bila zadnja vabljena k besedi prodekanja prof. dr. Andreja Cirman. »Športniki so tisti, ki tekmo izgubijo in pridejo naslednji dan na trening prepričani, da bodo tokrat naredili še več, da bodo zmagali. Take ljudi potrebujemo. Jaz bi obrnila tako: ne samo, da smo športnikom prijazna fakulteta, ampak sem ponosna na to, da imamo kopico fakulteti prijaznih športnikov.«

Danica Tajčman, Efnews


Image gallery:

Publish your comment: