EF » EFnet » EFnews » Ekonomska fakulteta prejela podaljšanje akreditacije EQUIS

Ekonomska fakulteta prejela podaljšanje akreditacije EQUIS

05.10.2023

Evropska fundacija za razvoj managementa (EFMD) je Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani podaljšala akreditacijo EQUIS (European Quality Improvement System) za naslednjih pet let. Odločitev in ponovno prestižno priznanje je prišlo s strani akreditacijskega odbora na podlagi predloga evalvatorjev, ki so fakulteto obiskali junija letos. Gre za eno izmed najprestižnejših in globalno najbolj cenjenih akreditacij na področju poslovnega izobraževanja.

“Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani s to prestižno mednarodno akreditacijo potrjuje visoko kakovost svojih izobraževalnih programov, raziskovalnih dosežkov ter svojo zavezo akademski odličnosti. Ta mednarodna akreditacija ne predstavlja zgolj priznanja za doseženo in kakovostno preteklo delo in dosežke, pač pa potrjuje ambicioznost in zavezanost fakultete k stalnemu izboljševanju in prilagajanju sodobnim standardom tako na pedagoškem kot na raziskovalnem področju,”  je ob tej novici povedal prof. dr. Tomaž Turk, dekan Ekonomske fakultete.

EQUIS je zato tudi zelo pomembna referenca za študente Ekonomske fakultete in njihove bodoče  delodajalce, saj zagotavlja visoko kakovost izobraževanja in pripravljenosti študentov na izzive sodobnega poslovnega sveta. EQUIS evalvatorji so namreč skozi akreditacijski proces ocenjevali  različne vidike poslovnega izobraževanja fakultete, vključno s pedagoškim procesom, njeno akademsko odličnosti, vpetost fakultete v mednarodni raziskovalni prostor, povezanost fakultete z gospodarstvom, etične vidike delovanja ter dosežke Ekonomske fakultete na ostalih ključnih področjih delovanja.

V sredo, 8. novembra 2023, je EFMD na svoji spletni strani objavila obvestilo o podaljšanju akreditacije EQUIS Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, zato vas vljudno vabimo k branju novice na tej povezavi.

V letošnjem letu so prvo akreditacijo EQUIS prejele naslednje poslovne šole in fakultete: Faculty of Business and Economics, University of Antwerp; Toulouse School of Management; Faculty of Business Administration, Universität Hamburg; Department of Economics and Management ‘Marco Fanno’, Università degli Studi di Padova; in HSBC Business School, Peking University.

Poleg Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani so podaljšanje akreditacije EQUIS s strani akreditacijskega odbora EFMD prejele tudi naslednje institucije:

EQUIS (European Quality Improvement System) je mednarodni sistem akreditacije za poslovne šole in fakultete, ki ga upravlja Evropska fundacija za razvoj managementa (EFMD) in predstavlja enega najvišjih standardov odličnosti v izobraževanju in raziskovanju. Cilj akreditacije EQUIS je spodbujati odličnost v poslovnem izobraževanju, zato je akreditacija EQUIS zelo dinamičen proces, ki spodbuja institucije k stalnemu izboljševanju in inovacijam.


Image gallery:

Publish your comment: