EF » EFnet » Novice » Vedenjski laboratorij Ekonomske fakultete na Evropski noči raziskovalcev 2023

Vedenjski laboratorij Ekonomske fakultete na Evropski noči raziskovalcev 2023

02.10.2023

V petek, 29. septembra 2023, se je odvil osrednji dogodek projekta Evropska noč raziskovalcev – Humanistika, to si ti!, katerega koordinator je Filozofska fakulteta UL, poleg Ekonomske fakultete pa sodeluje še več drugih članic Univerze v Ljubljani.

Na letošnjem dogodku ob dnevu odprtih vrat se je na naši fakulteti med 12. in 14. uro odvijala predstavitev raziskav in dejavnosti laboratorija za raziskave vedenja ljudi, t. i. Vedenjskega laboratorija. Predstavitve se je udeležilo 35 dijakov 4. letnika Ekonomske šole Ljubljana na Prešernovi, ki so jih spremljale tudi štiri učiteljice. Prof. dr. Aljoša Valentinčič je imel predavanje o tem, kako je denar povezan z delovanjem naših možganov ter kako delujejo ključna orodja, ki jih pri tem uporabljajo raziskovalci (EEG, fMRI, eye tracker). Sledil je ogled Vedenjskega laboratorija in praktični prikaz raziskav z meritvami na eye-trackerju. 

Prof. dr. Miha Škerlavaj, redni profesor za področje managementa na Ekonomski Fakulteti v Ljubljani je ob dogodku poudaril: »Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani smo ponosni na naš vedenjski laboratorij, ki združuje raziskovalce iz širokega nabora področij vedenjskih znanosti. Proučujemo recimo povezanost med spanjem in delom, nevrološke odzive potrošnikov na digitalno oglaševanje, kognitivne in emocionalne odzive na računovodsko poročanje, trajnost, in tako dalje. Zato tudi letos z veseljem sodelujemo v Evropski noči raziskovalcev, v kateri želimo znanost približati njenim ciljnim javnostim«.

Na Ekonomski fakulteti smo prepričani, da bomo s pomočjo Laboratorija za raziskave vedenja še naprej prispevali k razvoju novih spoznanj v ekonomiji in na sorodnih področjih.

Simona Vidmar, Efnews


Image gallery:

Publish your comment: