EF » EFnet » Novice » AACSB konferenca

AACSB konferenca

21.11.2023

Prof. dr. Metka Tekavčič, predstojnica OE za študijsko dejavnost Smiljana Zajec, in regionalna koordinatorica magistrskega študijskega programa Poslovodenje in organizacija v Makedoniji Melita Sekulovska so se 9. novembra 2023 udeležile 4. AACSB konference, ki jo je gostila Ekonomska fakulteta v Skopju Univerze sv. Cirila in Metoda.

Konferenca je bila namenjena informiranju ekonomskih in poslovnih šol v regiji, kako AACSB akreditacija lahko pripomore k rasti poslovnih šol.

Gost konference in govorec združenja AACSB je bil Ronald S. J. Tuninga, podpredsednik in generalni direktor AACSB za področje Evrope, Bližnjega vzhoda in Afrike.

V bogatem programu konference je kot povabljena gostja v panelu na temo Najboljše prakse in primeri iz regije, sodelovala tudi prof. dr. Metka Tekavčič, ki je izpostavila tri najpomembnejše poudarke vezane na akreditacije, in sicer, da akreditacije niso končni cilj poslovnih šol, štejejo predvsem nenehne izboljšave, učinek (impact) ter pridobljena skupnost akreditiranih šol, ki so gonilo sprememb.

V panelu, ki ga je vodil prof. dr. Predrag Trpeski, dekan Ekonomske fakultete Univerze Sveti Ciril in Metod Skopje sta sodelovala še prof. dr. Marina Dabić, Ekonomska fakulteta Univerze v Zagrebu in prof. dr. Ronald S. J. Tuninga, AACSB.


Publish your comment: