EF » EFnet » Novice » Ekonomska fakulteta UL na 2. skupščini Društva gospodarstvenikov Slovenije in Severne Makedonije

Ekonomska fakulteta UL na 2. skupščini Društva gospodarstvenikov Slovenije in Severne Makedonije

08.11.2023

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je od leta 2023 enakopravna članica Društva slovenskih in makedonskih gospodarstvenikov s sedežem v Skopju. V društvu je okoli 30 članov: gre za slovenska podjetja, ki delujejo na območju Severne Makedonije, in makedonske podjetnike, ki poslujejo s podjetji v Republiki Sloveniji.

Društvo je bilo ustanovljeno leta 2022, ustanovna skupščina je potekala 13. aprila 2022.

Na drugi skupščini, ki je potekala 27. oktobra 2023, v mestu Dojran v Republiki Severni Makedoniji, je Ekonomsko fakulteto po pooblastilu dekana prof. dr. Tomaža Turka zastopala Melita Sekulovska, regionalna koordinatorica Ekonomske fakultete v Skopju.

Skupščine društva sta se udeležila tudi aktualni veleposlanik Republike Slovenije v S. Makedoniji, Nj.E. Gregor Preskar, in gospodarska svetovalka Gjyle Vishaj.

Dnevni red skupščine je bil sprejem zaključnega računa za leto 2022, predlog sklepa za sprejem letnega programa in finančnega načrta dela v letu 2023 ter volitve predsednika skupščine. Za predsednika skupščine društva je bil izvoljen odvetnik Branko Radojčić.

Na seji se je odvijala razprava o prihodnjih aktivnostih društva, o tem, kako spodbuditi makedonske študente, ki študirajo v tujini, da se po zaključku študija vrnejo v domovino in v njej nadaljujejo svojo poklicno pot, o izobraževanju članov društva ter sodelovanju z drugimi institucijami in gospodarstvom.


Publish your comment: