EF » EFnet » Novice » Ekonomska fakulteta uvrščena na tretje mesto med šolami Vzhodne Evrope

Ekonomska fakulteta uvrščena na tretje mesto med šolami Vzhodne Evrope

06.11.2023

Na Eduniversal svetovni konvenciji, ki se je letos odvijala med 30. oktobrom in 2. novembrom na Univerzi Južnega Pacifika na otoški državi Fiji, je bila Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani proglašena za tretjo najboljšo šolo v Vzhodni Evropi. Tretje mesto si delimo skupaj z Univerzo Corvinus iz Budimpešte (Madžarska). Nagrado Ekonomske fakultete je prevzel naš gostujoči profesor prof. dr. Matevž Rašković, ki uči mednarodno poslovanje na Aucklandski tehnološki univerzi v Novi Zelandiji.

Na prvo mesto Eduniversal rangirne lestvice je uvrščena Ekonomska in poslovna fakulteta iz Prage (Češka). Drugo mesto si delita Univerza iz Warshawe (Poljska) in Visoka šola za management Univerze iz St. Petersburga.

Mednarodna rangirna lestvica Eduniversal šole razvršča glede na njihov mednarodni ugled, ki je vezan na geografsko področje, in sicer: Afrika, Centralna Azija, Evrazija in Bližnji Vzhod, Daljni vzhod, Latinska Amerika, Oceanija, Severna Amerika, Vzhodna Evropa in Zahodna Evropa. Slovenija se uvršča v regijo Vzhodne Evrope, kjer so umeščene države: Albanija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Črna Gora, Estonija, Kosovo, Latvija, Litva, Madžarska, Severna Makedonija, Moldavija, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška in Ukrajina.

Na mednarodno rangirno lestvico Eduniversal je vključenih 1000 najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu iz 154 držav. Vsaki šoli je dodeljena Palma odličnosti (najmanj 1 Palma odličnosti in največ 5 Palm odličnosti). Končna uvrščenost posamezne poslovne šole poteka s strani glasovanja dekanov vseh tisočih poslovnih šol. Ekonomska fakulteta je letos ponovno prejela 5 palm odličnosti.


Publish your comment: