EF » EFnet » Novice » Med prejemniki svečanih listin za najboljše študijske dosežke UL tudi alumni Ekonomske fakultete

Med prejemniki svečanih listin za najboljše študijske dosežke UL tudi alumni Ekonomske fakultete

29.11.2023

Na Univerzi v Ljubljani so v okviru Tedna Univerze v sredo, 29. novembra 2023, podelili svečane listine za najboljše študijske dosežke. Študentke in študentke, ki dosegajo najvidnejše študijske uspehe, je nagovoril Peter Šujica, ki je zaključil prvo stopnjo študija na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani z rekordno visoko povprečno oceno 9.97 ter kot prvi družboslovec prejel nagrado dr. Uroša Seljaka za najboljšo znanstveno objavo za najboljše znanstvene članke študentk in študentov prve in druge stopnje.

Svečano listino za najboljše študijske dosežke so prejeli tudi:

Marcel Hren, Ekonomska fakulteta UL

Marcel Hren je leta 2022 končal dodiplomski študij na programu Univerzitetna poslovna in ekonomska šola, usmeritev Mednarodno poslovanje, s povprečno oceno 9,9. Diplomant je prejel pohvalo za študijski uspeh v 1., 2. in 3. letniku ter priznanje za študijski uspeh na celotnem dodiplomskem študiju.

Tina Pivk, Ekonomska fakulteta UL

Tina Pivk je leta 2022 končala dodiplomski študij na programu Univerzitetna poslovna in ekonomska šola, usmeritev Podjetništvo, s povprečno oceno 9,9. Diplomantka je prejela pohvalo za študijski uspeh v 1., 2. in 3. letniku ter priznanje za študijski uspeh na celotnem dodiplomskem študiju.

Laura Trost, Ekonomska fakulteta UL

Laura Trost je končala dodiplomski študij na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Študijsko pot je nadaljevala na magistrskem programu Management ter ga končala s povprečno oceno 9,92. Za magistrsko delo z naslovom Analiza prenosa čustvovanja med poklicnim in zasebnim področjem življenja je prejela oceno 10.

Mario Kostovski, Ekonomska fakulteta UL

Mario Kostovski je končal dodiplomski študij na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Študijsko pot je nadaljeval na magistrskem programu Kvantitativne finance in aktuarstvo ter končal s povprečno oceno 9,91. Za magistrsko delo z naslovom Uvedba evra na Hrvaškem z vidika teorije optimalnega valutnega je prejel oceno 10.

Iskrene čestitke vsem!

“Želim si, da bi svojo iskro, ki vam jo je uspelo spremeniti v tako brsteč plamen, vzbudili tudi v drugih in uresničili njihov skriti potencial. Pred vami je torej zahtevna naloga, a hkrati tudi tista najvrednejša: zgraditi, zase in za tiste, ki prihajajo, prihodnost, kjer vsak izkoristi svoje danosti in v tem uresničevanju izboljša svet tudi za nekoga drugega. Vi ste na čelu te prihodnosti. S tem, da ste najboljši v svoji sferi delovanja, naj bo ta na videz še tako nepomembna, in delujete etično, vsem drugim kažete pot. Pot, ki vodi na bolje in lahko na koncu spremeni skupnost, tako nacionalno, regionalno kot tudi globalno,” je Peter Šujica nagovoril prejemnice in prejemnike svečanih listin, in jih pozval, naj postanejo mentorji, voditelji, navdihovalci, nasploh ljudje, ki si upajo spremeniti svet na bolje.

Prejemnikom svečanih listin je čestital tudi rektor Univerze v Ljubljani, prof. dr. Gregor Majdič. “Osnovno poslanstvo univerze je izobraževanje mladih s široko razgledanostjo, sposobnostjo kritičnega razmišljanja, velikim smislom za inovativnost ter sposobnostjo odzivanja na sodobne izzive v družbi in gospodarstvu. Današnja priznanja potrjujejo, da nam to skupaj uspeva, saj dosegate in presegate standarde odličnosti v študiju, raziskovanju, na mednarodnih tekmovanjih, posebnih projektih. Ste najboljši v generaciji, z najvidnejšimi uspehi in dosežki. Iskreno sem ponosen na vas, saj ste pomemben del naše univerzitetne skupnosti in s svojo mladostno energijo prispevate k našemu konstantnemu razvoju.” Zahvalil se je tudi njihovim mentoricam in mentorjem, ki jih na njihovi poti spodbujajo, podpirajo in usmerjajo.


Publish your comment: