EF » EFnet » Novice » Profesorici Ekonomske fakultete prejeli zlato plaketo in svečano listino UL

Profesorici Ekonomske fakultete prejeli zlato plaketo in svečano listino UL

29.11.2023

Na slavnostni seji Senata Univerze v Ljubljani so v torek, 28. novembra 2023, podelili nazive častni doktor, častni senator, zlate plakete, plaketo Pro Universitate labacensi ter svečane listine mladim visokošolskim učiteljicam/učiteljem in visokošolskim sodelavkam/sodelavcem. Naziv častni doktor Univerze v Ljubljani, ki ga podeljujemo za izjemne dosežke na področju znanosti in umetnosti, sta letos prejela prof. dr. Uroš Seljak in prof. dr. Jean Greisch.

Slavnostni govorec na dogodku, prof. dr. Alojz Ihan, zdravnik, specialist klinične mikrobiologije, redni profesor mikrobiologije in imunologije na Medicinski fakulteti Univerze v Ljubljani, vodja Oddelka za imunologijo na Inštitutu za mikrobiologijo in imunologijo, je v svojem uvodnem nagovoru poudaril, da raziskovalni dosežki znanstvenikov po vsem svetu gradijo enega nosilnih stebrov civilizacije – znanost. »Prav globalizirana znanost je v navezi z javnim šolstvom v zadnjih dveh stoletjih omogočila neverjeten razvoj tehnologije, s tem pa dostop do številnih dobrin in življenjskih možnosti za večino ljudi, in ne le za ozke oblastne elite. Na univerzi zato vedno znova poudarjamo pomen zaupanja v znanost in javno šolstvo, s katerima lahko prebrodimo in preživimo se tako hude preizkušnje,« je dejal. 

Zlato plaketo, ki jo na Univerzi v Ljubljani podeljujejo posameznikom in skupinam za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja ter za krepitev ugleda Univerze v Ljubljani je prejela tudi profesorica Ekonomske fakultete, prof. dr. Polona Domadenik Muren.

Svečano listino za mlade visokošolske učiteljice in učitelje ter visokošolske sodelavke in sodelavce, ki jih podeljujejo za izjemne pedagoške, raziskovalne in umetniške dosežke pa je med drugim prejela doc. dr. Tanja Istenič, prav tako z Ekonomske fakultete.

Več o prejemnikih si oglejte na spletni strani Univerze v Ljubljani.

Na seji so podelili tudi svečane listine za najboljše študijske dosežke, iz naše fakultete so listino prejeli: Marcel Hren, Tina Pivk, Laura Trost in Mario Kostovski.

Nagrajenima pedagoginjama ter alumnom Ekonomske fakultete Univerze v Ljubljani iskreno čestitamo in jim želimo veliko nadaljnjih uspehov!


Publish your comment: