EF » EFnet » Novice » Znanstvena monografija soavtorice prof. dr. Ograjenšek izbrana med raziskovalne dosežke ‘Odlični v znanosti 2023’

Znanstvena monografija soavtorice prof. dr. Ograjenšek izbrana med raziskovalne dosežke ‘Odlični v znanosti 2023’

08.11.2023

Konzorcij partnerjev, ki so ga sestavljale Biotehniška fakulteta, Ekonomska fakulteta in Fakulteta za družbene vede z Univerze v Ljubljani ter Filozofska fakulteta z Univerze v Mariboru, je v času od julija 2019 do junija 2022 izvajal temeljni raziskovalni projekt z naslovom Analiza in upravljanje prostorskih in družbenih učinkov mestnega turizma na primeru Ljubljane, Gradca in Maribora. Projekt s šifro J7-1823 je financirala ARRS. Vodila ga je doc. dr. Naja Marot z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Vodja projektne skupine na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani je bila prof. dr. Irena Ograjenšek.

Rezultate svojih preučevanj so raziskovalci zbrali v znanstveni monografiji z naslovom Mestni turizem v Sloveniji: Značilnosti in upravljanje. Monografija je izšla tudi v angleškem jeziku pod naslovom Urban Tourism in Slovenia: Characteristics and Governance. Obe jezikovni različici monografije sta bralcem v digitalni verziji na voljo preko repozitorija UL. Hiter dostop do slovenske različice je mogoč tudi neposredno na spletnih straneh Biotehniške fakultete.

Z veseljem vas obveščamo, da so članice in člani Znanstvenoraziskovalnega sveta ARIS za družboslovje ta raziskovalni dosežek (tj. omenjeno znanstveno monografijo) uvrstili v izbor Odlični v znanosti 2023 ter ga izbrali tudi za javno predstavitev na dogodku Dan ARIS 2023: Podpiramo odličnost, ki bo potekal v torek in sredo, 21. in 22. novembra 2023, v Grand Hotelu Union v Ljubljani.

Prof. dr. Ireni Ograjenšek iskreno čestitamo za odličen dosežek.

Javna agencija za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost Republike Slovenije – ARIS je univerzalna pravna naslednica Javne agencije za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije – ARRS


Image gallery:

Publish your comment: