EF » EFnet » Novice » Ekonomska fakulteta ponovno med najboljšimi v Evropi

Ekonomska fakulteta ponovno med najboljšimi v Evropi

04.12.2023

Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani je ponovno uvrščena na Financial Times lestvico 95 najboljših poslovnih šol v Evropi, na katero se je uvrstila že šesto leto zapored.

Financial Times jo je na lestvici letos uvrstil pet mest višje kot lansko leto, v zadnjih dveh letih pa je Ekonomska fakulteta svoj položaj na lestvici izboljšala za kar 20 mest. Ta uspeh dokazuje, da fakulteta s svojim trdim delom, pripadnostjo zaposlenih in študentov ter nenehnim izboljševanjem postaja ena od najprestižnejših šol tudi izven regije, kjer je kot taka že priznana.

Izjemno smo ponosni tudi na to, da sta za tako visoko uvrstitev Ekonomske fakultete zaslužna kar dva študijska programa. Poleg programa IMB (International Masters in Business in Organisation), ki je obenem že šesto leto zapored uvrščen tudi med najboljše programe »Master in Management« na svetu, je Financial Times med najboljše programe v Evropi na področju »Executive MBA« ponovno uvrstil tudi program »Ljubljana MBA«.

Lestvica Financial Times sicer velja za eno najbolj priznanih lestvic poslovnih šol, prvič so jo izdali leta 1999. Seznam najboljših evropskih šol so prvič objavili leta 2007, zadnja tri leta pa na vrhu kraljuje pariška poslovna šola HEC, takoj za tem pa ji sledi London Business School.

Prof. dr. Tomaž Turk, dekan Ekonomske fakultete, je ob tem povedal: “Ta dosežek je rezultat vizije, ki jo ima fakulteta in je močno povezana z ambicijo postati ena od najprestižnejših šol v regiji in Evropi. Vstopni pogoj za rangiranje na neodvisni lestvici Financial Times so seveda naše mednarodne akreditacije EQUIS, AMBA in AACSB, ki smo jih pridobili v preteklih letih. Lestvica z globalnega in evropskega vidika objektivno ocenjuje kakovost programov, zato predstavlja dragoceno informacijo vsem, ki iščejo izobraževanje na priznani in ugledni poslovni šoli. Predstavlja tudi izjemno priznanje vsem kolegom, ki vodijo in sodelujejo na obeh programih. Zagotovo pa je to tudi pomembna spodbuda, da še naprej sledimo najvišjim standardom in še naprej gradimo odličnost v izobraževanju in raziskovanju ter s tem krepimo tudi ugled Univerze v Ljubljani.”

Financial Times je ob tej priložnosti objavil tudi kratke pogovore z alumni uvrščenih šol. Med njimi je tudi alumna našega programa IMB, Nika Drobnič, ki je trenutno zaposlena v švicarski banki Credit Suisse AG. Vabljeni k branju pogovora.


Image gallery:

Publish your comment: