EF » EFnet » Novice » Gostujoče predavanje pri predmetu Upravljalna ekonomika

Gostujoče predavanje pri predmetu Upravljalna ekonomika

21.12.2023

V začetku decembra so imeli študenti pri predmetu Upravljalna ekonomika, nosilcev prof. dr. Andreje Cirman, prof. dr. Polone Domadenik Muren in prof. dr. Matjaža Komana, priložnost prisluhniti dvema zanimivima gostoma iz prakse: Dušanu Omerčeviću, ustanovitelju podjetja Cleanshelf in izjemnemu strokovnjaku s področja digitalnih tehnologij in umetne inteligence, ter Mitji Žnidaršiču, direktorju prodaje in trženja v podjetju LifeClass Hotels & Spa Portorož.

Dušan Omerčević je študentom predstavil svojo izjemno podjetniško pot ter razvoj produkta, ki je temeljil na ideji »SaaS for SaaS«. Novi poslovni modeli, ki se razvijajo v poslovni praksi, so zanimivi za analizo tako s teoretičnega kot tudi praktičnega vidika. Mitja Žnidaršič je v svoji prezentaciji praktično predstavil primer cenovne politike v hotelskem podjetju ter s tem nadgradil teoretična spoznanja s področja cenovne diskriminacije, ki so jih študenti spoznali v okviru predavanj.

Spoznanja iz prakse krepijo kompetence naših študentov in motivacijo za študij, prav tako pa ustvarjajo povezavo med akademskim svetom in poslovno skupnostjo. Študenti in nosilci predmeta se obema gostoma iskreno zahvaljujemo.   


Image gallery:

Publish your comment: