EF » EFnet » Novice » Podelitev medalj 6. Mednarodne ekonomske olimpijade

Podelitev medalj 6. Mednarodne ekonomske olimpijade

11.12.2023

V petek, 8. decembra 2023, je v knjižnici Fakultete za matematiko in fiziko UL potekala slovesna podelitev medalj 6. Mednarodne ekonomske olimpijade za srednješolce. Olimpijada je potekala od 24. julija do 2. avgusta 2023 hibridno v Volosu v Grčiji in preko spleta, prave medalje pa so v sodelujoče države prispele po pošti z nekaj zamika.

Prejemnike medalj in zbrane goste je nagovorila prodekanja prof. dr. Mojca Indihar Štemberger. V nagovoru je poudarila pomen interdisciplinarnosti ter prednosti študija na Ekonomski fakulteti. Prof. dr. Tomaž Košir (UL FMF) je opisal potek nacionalnega tekmovanja in priprav na olimpijado, asist. dr. Aleš Toman pa je ob fotografijah predstavil olimpijsko dogajanje v Grčiji.

Medalje sta podelila vodji slovenske ekipe prof. dr. Tomaž Košir in asist. dr. Aleš Toman. Bronasto medaljo je prejela Živa Cvitkovič, srebrne medalje so prejeli Špela Gačnik, Žiga Groff in Benjamin Gašperin, zlato medaljo je prejel Jakob Grmek.

Sodelovanje Slovenije na Mednarodni ekonomski olimpijadi je skupen projekt Društva matematikov, fizikov in astronomov Slovenije, Ekonomske fakultete in Fakultete za matematiko in fiziko UL. Finančno so nas podprli tudi Javni štipendijski, razvojni, invalidski in preživninski sklad Republike Slovenije ter podjetja GEN-I, MAZARS, Generali Investments in Nova Ljubljanska banka.


Image gallery:

Publish your comment: