EF » EFnet » Novice » Študijski obisk z Univerze v Nebraski

Študijski obisk z Univerze v Nebraski

18.01.2024

V tednu od 8. do 12. januarja smo na Ekonomski fakulteti prvič gostili študijsko skupino z Univerze v Nebraski iz ZDA, ki so Slovenijo za kratkoročni študijski obisk izbrali na podlagi dolgoletnega sodelovanja z gostujočo profesorico Patricio Meglich. 19 študentov različnih stopenj študija (od tega skoraj polovica MBA študentov) je prišla v spremstvu prof. Patricie Meglich in prof. Kelsey Medeiros. V Službi za mednarodno sodelovanje smo pripravili pester program, ki je vključeval organizirane obiske in predstavitve podjetij ter oglede kulturnih in turističnih znamenitosti po Sloveniji.

Za uvod smo na Ekonomski fakulteti izvedli splošno predstavitev fakultete, prof. Daša Farčnik in lekt. mag. Ženja Kansky-Rožman pa sta jim podali zanimiv vpogled v ekonomijo in kulturo Slovenije. Popoldne so se odpravili na voden ogled starega mestnega jedra Ljubljane in Ljubljanskega gradu.

V torek smo se odpravili na obisk v Hotel Bohinj, kjer nam je vodja marketinga, ga. Jasna Dolžan Lesjak,  predstavila hotel ter poslovanje podjetja Alpinia d.o.o, zatem pa smo obiskali še praznično okrašen Bled.

V sredo smo v sodelovanju z inštitutom Circular Change organizirali delavnico na temo Circular Economy, ki jo je vodil projektni direktor Marco Segovia Bifarini. Za pristnejšo izkušnjo v lokalnem okolju sta se študentom pridružili tudi študentki 2. letnika IMB programa, Julija Vulić in Inja Dovšak. Po delavnici je skupina obiskala še Razvojno predstavitveni center Triglav Lab, ki omogoča vpogled v digitalne storitve Skupine Triglav, zvečer pa smo jim pričarali nepozabno doživetje tradicionalne slovenske gostoljubnosti in zabave na tradicionalnem slovenskem večeru, ki ga organizira podjetje Židana marela d.o.o.

Po intenzivnem četrtkovem programu na Dolenjskem z organiziranim obiskom podjetja Krka d.d., vinogradniške kmetije Colnar ter destilarne in čokoladnice Berryshka smo se v petek odpravili v Postojno, kjer smo izvedeli več o poslovanju podjetja Postojnska jama d.o.o ter obiskali Postojnsko jamo in Predjamski grad.

Po prvih povratnih informacijah so bili študenti najbolj presenečeni nad naravnimi lepotami Slovenije, resno zavezanostjo zelenemu in trajnostnemu življenju ter raznolikostjo panog in podjetij, ki smo jih obiskali.


Image gallery:

Publish your comment: