EF » EFnet » Novice » Uspešen zaključek Dobrodelnega tedna na Ekonomski fakulteti

Uspešen zaključek Dobrodelnega tedna na Ekonomski fakulteti

05.01.2024

V četrtek, 21. decembra, se je zaključil Dobrodelni teden Ekonomske fakultete v Ljubljani, ki se je odvil z velikim zanosom in odzivnostjo.  Organizatorji dogodka so bili Povezani EF (Študentski svet EF in Študentska organizacija EF) skupaj z društvi EF. Dogodek se je pričel v ponedeljek, 18. decembra 2023. V raznolike dejavnosti je bila vključena celotna akademska skupnost.

Tekom tedna so bili študentje vabljeni, da obiščejo stojnice, postavljene v avli med Malo in Veliko dvorano ter ob stranskem vhodu Ekonomske fakultete. Tam so jih pričakale vrhunske sladice, kava, čaj, lahko pa sodelovali tudi v mnogih interaktivnih aktivnostih. V popoldanskem času so se zvrstila mnoga predavanja, glavni dogodek pa je potekal v četrtek, 21. decembra 2023 v Veliki dvorani Ekonomske fakultete, in sicer Dobrodelni stand-up z Vidom Valičem, katerega se je udeležilo preko 400 študentov.

Vsi dogodki so predstavljali priložnost za prostovoljne prispevke v podporo nadvse hvalevrednemu cilju. Celotna zbrana sredstva so bila namenjena organizaciji Lunina Vila, inštitutu za zaščito otrok, čigar glavno poslanstvo je zdravljenje in preprečevanje travm pri otrocih. V štirih dneh Dobrodelnega tedna Ekonomske fakultete se je skupaj zbralo kar €2588.68!

Nina Kralj, direktorica Lunine vile, je izrazila globoko hvaležnost in priznanje vsem študentom Ekonomske fakultete: “V Lunini vili že več kot sedem let pomagamo otrokom, ki so preživeli kakršnokoli obliko zlorabe – spolno, fizično ali čustveno – in teh otrok je žal res veliko”Ga. Kralj je dodatno poudarila da so študenti s svojo odločitvijo, da se pridružijo Dobrodelnemu tednu na Ekonomski fakulteti, naredili konkretne korake za spremembo in izrazila iskreno zahvalo vsem, ki so svojo moč usmerili v podporo otrokom v stiski: “S svojimi prispevki ste otrokom, ki so preživeli nasilje, omogočili pomoč. Ta pomoč jim bo pomagala okrevati po nasilju, da premagajo vse posledice in zrastejo v srečne, zdrave osebe. In vi ste tisti, ki delate razliko”.

V obdobju leta, ko prevladuje božično vzdušje, so študenti pokazali, da velikodušnost in družbena odgovornost lahko postaneta močni gonili pozitivnih sprememb. Uspeh Dobrodelnega tedna na Ekonomski Fakulteti nedvomno predstavlja konkreten dokaz za kolektivno sposobnost, da skupaj lahko naredimo spremembo v življenju tistih, ki potrebujejo pomoč, in potrjuje, da s skupnimi močmi lahko pričaramo nasmehe na obraz tistim, ki so v stiski.

Christian Lasalvia, Efnews


Publish your comment: