EF » EFnet » Novice » Vid Valič nasmejal obiskovalce dobrodelnega standupa

Vid Valič nasmejal obiskovalce dobrodelnega standupa

05.01.2024

V četrtek, 21. 12. 2023, je na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani potekal zdaj že tradicionalen Dobrodelni stand-up, ki so ga v okviru dobrodelnega tedna organizirali Povezani EF in študentska društva Ekonomske fakultete. Letos nas je zabaval znan slovenski komik Vid Valič. Dogodek je potekal ob 17.00 v Veliki dvorani, ki je kar pokala po šivih, saj se ga je udeležilo okoli kar 400 gledalcev.

Pred začetkom smo za trenutek zmotili podpredsednico ŠSEF Natašo Barišić, ki nam je zaupala, da se je dobrodelnega standupa udeležila predvsem zaradi sočutnosti do otrok v stiski. Sama zelo rada pomaga drugim ljudem po najboljših močeh. ”Manjša pozornost lahko nekomu pomeni veliko več kot si sami mislimo,” je povzela svoje misli.

Uvodni nagovor je imel predsednik ŠSEF Matej Lino Pirc, v katerem je vsem obiskovalcem izrekel veselo dobrodošlico ter se zahvalil študentom za tako pozitiven odziv nad organizacijo letošnjega dobrodelnega tedna. Preko video klica se je nato oglasila tudi predstavnica inštituta Lunina vila univ. dipl. biopsihologije Nina Kralj. V imenu njihove celotne ekipe se je iskreno zahvalila za vse dobrodelne prispevke. Na fakulteti se je namreč čez celoten teden kot tudi na dan dogodka na stojnici med Malo in Veliko dvorano zbiralo sredstva za to organizacijo, ki otrokom in mladostnikom, ki so doživeli razne vrste travm zaradi zlorabe,  nudi psihosocialno in psihoterapevtsko pomoč.

Nato je napočil trenutek za zabavo, saj je bil na oder povabljen eden in edini Vid Valič. Smeha in zaradi tega tudi solz,  seveda, nikakor ni manjkalo. Valič je zbijal šale predvsem na račun koronskega ter po-koronskega časa in takratne politike, dotaknil se je pa tudi teme očetovstva in preživljanja časa z nosečnico, saj je lani spomladi prvič postal oče hčerkici. Ni pa manjkalo tudi hudomušnih in malce resnejših nasvetov, ki jih je spoznal skozi svoje vsakodnevno življenje. ”Bodite strpni drug do drugega, predvsem do ljudi, ki jih ne poznate. To je najtežje,” je za zaključek še poudaril. Obiskovalci so ga navdušeno pospremili z bučnim aplavzom.

Metka Žerjal, Efnews


Publish your comment: