EF » EFnet » EFnews » Informativni dnevi spet privabili množico dijakov in dijakinj

Informativni dnevi spet privabili množico dijakov in dijakinj

20.02.2024

Kot vsako leto do zdaj so tudi letos februarja na Univerzi v Ljubljani Ekonomski fakulteti potekali informativni dnevi za dodiplomski študij. V petek, 16. 2., in v soboto, 17.  2. 2024, so nadobudni dijaki in dijakinje obiskali fakulteto in začutili njen utrip. Že v petek dopoldan jih je bilo v prostorih Velike in Male dvorane skoraj 1000, tako sta bili predavalnici zapolnjeni do zadnjega kotička. Skupno je Ekonomsko fakulteto obiskalo okoli 1800 bodočih študentov.

Uvodno predavanje je otvoril prof. dr. Aljoša Valentinčič s predavanjem o povezavi med nevroznanostjo in finančnimi odločitvami. Prijetno dobrodošlico je dijakinjam in dijakom zaželel tudi dekan prof. dr. Tomaž Turk. Predsednik Študentskega sveta Ekonomske fakultete Matej Lino Pirc je v svojem govoru predvsem poudaril mednarodnost, saj lahko študenti za mednarodno izmenjavo izbirajo med več kot 200 partnerskimi institucijami po vsem svetu. Predavanje so še bolj popestrili alumni Ekonomske fakultete: Žiga Pirc, vodja financ komercialne dejavnosti Slovenija in izkušen finančni strokovnjak, Dan Strajnar, nekdanji davčni svetovalec, zdaj pa samostojni podjetnik in lastnik znamke Pausa Pizza ter Katja Goljar, samostojna podjetnica in solastnica znamke Relove. Z obiskovalci so delili svoje izkušnje v poslovnem svetu ter povedali, kakšne so prednosti študija na Ekonomski fakulteti. Predstojnica enote za študijske zadeve Smiljana Zajec je za tem dijakinjam in dijakom predstavila še vse bistvene informacije o vpisu in smereh študija.

V petek v popoldanskem terminu je bil organiziran tudi informativni dan v angleškem jeziku, saj Ekonomska fakulteta omogoča opravljanje študija tudi v angleščini. Predavalnica P-109 je bila zapolnjena do zadnjega sedeža, za oddaljene dijake in dijakinje je potekal video prenos predstavitve prek spleta. Predstavitve se je udeležilo veliko bodočih študentov iz drugih evropskih držav kot tudi izven naše celine.

Da bi dijakinje in dijaki še bolj začutili utrip fakultete smo za njih organizirali voden ogled, na katerem so si ogledali predavalnice, referat, menzo, fotokopirnico in atrij. Voden ogled je bil organiziran s strani študentov Študentskega sveta EF (Povezani EF), ki so bodočim študentom predstavili tudi nekaj obštudijskih dejavnosti, ki jih organizirajo, in bili odprti za vprašanja vseh pogumnežev, ki so želeli izvedeti nekaj več o samih usmeritvah in o študiju na splošno. Bodočim študentom je dodatne informacije posredovala tudi infotočka zaposlenih iz referata.

Vsem vedoželnježem želimo, da bi se odločili za študij, ki je za njih pravi in da bi bili sprejeti na željeno fakulteto ter veliko uspeha na maturi!

Metka Žerjal, Efnews


Image gallery:

Publish your comment: