EF » EFnet » EFnews » Uvajalni dnevi za študente na izmenjavi

Uvajalni dnevi za študente na izmenjavi

16.02.2024

UL EF je pred začetkom poletnega semestra pozdravila nove mednarodne študente, ki so prišli v Slovenijo, da bi razširili svoje obzorje in pridobili nove izkušnje. Tridnevni dogodek – uvajalni dnevi so se začeli v sredo, 14. februarja 2024. Mednarodna pisarna UL EF je pripravila informativna predavanja ter orientacijske sprehode s SEBuddies, ki so novim študentom pomagali spoznati fakulteto.

SEBuddies so študentje, ki prvo srečanje mednarodnih študentov na fakulteti naredijo bolj domač. Z novimi, mednarodnimi študenti delijo svoje izkušnje, znanje in kulturne navade. SEBuddies postanejo študenti, ki si želijo mednarodno izkušnjo tudi na domači fakulteti in “pridobivanje novih prijateljev je bila moja glavna motivacija, prav tako pa tudi pridobivanje izkušenj za svoj življenjepis,” je dejal že izkušen EF študent, ki je bil tudi sam že na izmenjavi. Drugi SEBuddie je dejal, da je dobil motivacijo: “Ko sem bil na predavanju o mednarodni izmenjavi, so rekli, da bo koristno za našo prijavo. To ni bilo res, vendar postati SEBuddie je bila najboljša odločitev, ker sem spoznal veliko novih prijateljev.”

Ta semester UL EF gosti več kot 160 mednarodnih študentov, od tega 142 študentov na izmenjavi in 20 študentov dvojnih diplom, ki prihajajo iz 84 partnerskih institucij iz 29 različnih držav. Najbolj zastopane so Francija, Nemčija in Španija.

Študenti iz Škotske, ki študirajo marketing, poslovno analizo in mednarodno poslovanje, to izkušnjo vidijo kot korak k mednarodni karieri in se veselijo bivanja v kulturno raznolikem okolju. Študentje informacijskega menedžmenta iz Portugalske so se odločili priti, ker so že poznali Slovenijo in so navdušeni nad odkrivanjem države.

Študentka iz Kitajske, ki študira finance, je Slovenijo izbrala, ker je videl sliko Blejskega jezera v reviji National Geographic in je bila impresionirana. Prav tako je dejala: “Finančni sistem na Kitajskem je precej drugačen od mnogih držav sveta, tukaj vidim veliko razliko med državama, ampak to mi bo prineslo nove ideje in morda ne bom razmišljal o zaposlitvi na Kitajskem, ampak v drugih državah.”

V kratkih treh uvajalnih dneh so mednarodni študentje spoznali kulturo Slovenije in UL EF, spoznali so svoje SEBuddie in se povezali na teambuildingu v centru mesta. Želimo jim prijetno bivanje in veliko koristnih izkušenj pri študiju.

Danica Tajčman, EFnews


Publish your comment: