EF » EFnet » Novice » Doktorska zimska šola potrdila odličnost akademskega izobraževanja

Doktorska zimska šola potrdila odličnost akademskega izobraževanja

21.02.2024

Med 12. in 16. februarjem 2024 je Univerza v Ljubljani Ekonomska fakulteta organizirala že četrto zaporedno zimsko doktorsko šolo, ki je ponujala enotedenske predmete za vse vedoželjne študente celega sveta. Pod izkušeno štafeto Službe za mednarodno sodelovanje, je bila tudi tokratna zimska doktorska šola pravi uspeh.

Vsem doktorskim študentom, raziskovalcem ter akademski in strokovni javnosti z različnih regij po vsem svetu je bilo na voljo pet ekonomsko pomembnih predmetov, katerih izvedba je potekala v angleškem jeziku in preko spleta. Vsi udeleženci so ob koncu tečaja prejeli uradni certifikat o udeležbi. Med drugimi, je bil tudi vsak predmet ovrednoten s 4 ECTS – kreditnimi točkami.

Predmeti so vključevali področja uporabne analize časovnih vrst, ekonomske psihologije, uvoda v podatkovno znanost s Pythonom, metode kavzalne inferenčnosti s panelnimi podatki ter predmete o znanstvenem pisanju in delovanju operacijskega sistema. Na zimski šoli smo imeli priložnost gostiti več izjemnih strokovnjakov, med katerimi so bili tudi predstavniki Univerze v Lizboni s Portugalske ter Univerze Viadrina iz Nemčije, skupaj s predavatelji iz Univerze v Ljubljani.

Za vse, ki se zanimajo za udeležbo na naslednji zimski doktorski šoli, vam ni potrebno čakati predolgo. Namreč, že to poletje med 8. in 19. julijem 2024 bo na sporedu Poletna doktorska šola. Seznam predmetov in prijavnica sta že na voljo na naslednji povezavi. Za več informacij o programih doktorske šole vam je na voljo Služba za mednarodno sodelovanje.

Simona Vidmar, Efnews


Image gallery:

Publish your comment: