EF » EFnet » Novice » Druge aktivnosti – Trajnostni teden EF

Druge aktivnosti – Trajnostni teden EF

28.03.2024

Nagradna igra Trajnostni teden Ekonomske fakultete

Prijavi in udeleži se vsaj enega izmed dogodkov in sodeluj v nagradni igri, ki ti lahko prinese:

  • 1. nagrada: dve nočitvi v Rikli Balance Hotelu na Bledu, ki soustvarja zeleno zgodbo trajnostnega turizma in je leta 2022 pridobil trajnostni znak Green Key,
  • 2. nagrada: bon v vrednosti 80 EUR THALASSO SPA LEPA VIDA
  • 3. nagrada: UL EF pulover s kapuco, steklenička za vodo in vrečka za večkratno uporabo

Več okroglih miz, predavanj in delavnic se udeležiš, večjo imaš možnost za zmago!


Izračunajte svoj ogljični odtis

Te zanima kako tvoj življenski slog vpliva na okolje? Izračunaj svoj ogljični odtis in prejmi koristne nasvete kako ga lahko zmanjšaš.

Spremljaj družbena omrežja PovezaniEF! Med 9. 4. in 11. 4. 2024, za vse, ki boste pokazali, da ste izračunali svoj ogljični odtis, na svoji stojnici v avli med Hofer (Malo) in Veliko dvorano pripravljajo super nagradno igro.

Povezava za izračun: https://pslifestyle-app.net/?campaign=Lp8kcp6spJQ88xS15KF2


Tržnica trajnostnih priložnosti

Četrtek, 11. 4. 2024 od 10 – 14h v avli med MD in VD

Tržnica trajnostnih priložnosti bo potekala v sproščenem vzdušju, kjer se bodo na stojnicah predstavljale različne iniciative in projekti, ki si prizadevajo za bolj trajnosten način življenja. Pridi pogledati kaj se bo dogajalo, mogoče ti uspe osvojiti kakšno izmed nagrad. Se vidimo v četrtek, 11. 4. 2024 v avli med Veliko in Hofer (Malo) dvorano!


Merjenje telesne sestave

Torek, 9. 4. 2024 in sreda, 10. 4. 2024 med 8 in 9h v P-008

Telesna sestava, sestavljena iz mišic, kosti, vode in maščob, je ključnega pomena za zdravje posameznika. Razumevanje lastne telesne sestave omogoča boljšo skrb za telo in prepoznavanje morebitnih zdravstvenih tveganj.

V torek, 9. 4. 2024 in sredo 10. 4. 2024 med 8 in 9h v P-008 bodo strokovnjaki iz UL Fakultete za šport z Bioelektrično impedančno analizo (BIA) izvajali meritve telesne sestave.

Meritev telesne sestave z metodo BIA praviloma opravimo v jutranjih urah. Dodatne informacije:

  • Na meritev pridi tešč.
  • Pred meritvijo poskrbi za zadostno hidracijo (voda, rahlo sladkan čaj).
  • Dan pred meritvijo se izogibaj prekomernim telesnim naporom.
  • Meritve so za nosečnice, osebe z implantati ali srčnim spodbujevalnikom odsvetovane.
  • V primeru, da imaš senzor za merjenje glukoze, dan menjave senzorja uskladi z dnevom meritve telesne sestave.

Meritev telesne sestave poteka približno 5 minut. Merjenec sleče vrhnja oblačila ter odstrani nakit, uro, pas. Nato bos stopi na tehtnico ter prime ročke, ki se nahajajo na tehtnici. Sama analiza traja približno eno minuto, med katero naj bi merjenec stal čim bolj mirno in vzravnan. Po zaključku analize merjenec prejme pisno poročilo njegove meritve.


S knjigo po knjigo – izmenjevalnica knjig na EF

Vam police zasedajo knjige, ki jih ne potrebujete več ali pa ste nad katero tako navdušeni, da bi radi z njo razveselili še koga? Prevetrite svojo knjižno polico in širite dobre vsebine!

V okviru trajnostnega tedna na naši fakulteti organiziramo poseben dogodek – izmenjevalnico knjig. Prinesite lepo ohranjene knjige, ki bi jih radi podarili. Med 8. in 12. aprilom lahko v zameno izberete knjigo, ki jo je prinesel nekdo drug. Zbiranje knjig že poteka v knjižnici na oddelku izposoje.

Vabimo vas, da k knjigi priložite tudi kratko sporočilce za naslednjega bralca – morda zapis o tem, kaj vas je v knjigi navdušilo ali pa misel, ki bo nekomu polepšala dan.

Verjamemo v moč deljenja in ponovne uporabe, zato vas vabimo, da se pridružite tej trajnostni pobudi.


EFbere: Po poti nepozabnih

Četrtek, 11. 4. 2024 od 9 – 13h

Po poti nepozabnih

Z namenom spodbujanja bralne kulture v akademski skupnosti, pod okriljem CEK, vas vabimo na EFbere dogodek, kjer bomo podali na pot odkrivanja sledi in navdihujočih zgodb nekaterih izjemnih žensk iz knjige Nepozabne. Pot iskanja njihove dragocene zapuščine nas bo vodila skozi pomembne institucije, ki so jih te znanstvenice, kulturnice in gospodarstvenice močno zaznamovale.

Več informacij in prijava na povezavi https://vodici.cek.ef.uni-lj.si/efbere/nepozabne


Razstava izbranih intervjujev iz EF raziskav s trajnostno vsebino

8. – 12. 4. 2024

Centralna ekonomska knjižnica

Vabimo vas h ogledu razstave izbranih intervjujev iz EF raziskav, ki obravnavajo trajnostno tematiko. V EF raziskavah želimo raziskovalne izsledke naših raziskovalcev približati širšemu krogu bralcev. Vsak izbran intervju ponuja vpogled v specifično temo trajnosti, ki je pomembna za našo družbo, blaginjo in za prihodnost našega planeta. Od vprašanj energetske učinkovitosti, trajnostne mobilnosti, do etičnih vidikov podjetništva in pravične porazdelitve virov.

Prepričani smo, da bo razstava navdihnila vse nas k razmisleku in delovanju za bolj trajnostno prihodnost.


Razstava knjig s trajnostno vsebino iz knjižne zbirke CEK

8. – 12. aprila 2024

Centralna ekonomska knjižnica

Iz knjižne zbirke CEK smo izbrali in izpostavili novejše knjige s trajnostno vsebino. Knjige, ki obravnavajo ključna vprašanja trajnosti, so razdeljene v 3 tematske sklope: Ljudje, Blaginja, Planet. Razstavljene knjige si lahko tudi izposodite in poglobite svoje znanje o pomembnih vidikih trajnostnega razvoja.

Verjamemo, da knjige niso le vir znanja, temveč tudi orodje kritičnega razmišljanja, razumevanja in soustvarjanja trajnostne prihodnosti.


Odziv kupcev na trajnostno oglaševanje – Raziskava v Vedenjskem laboratoriju EF

Česar oko ne vidi, srce ne želi – tako pravi slovenski pregovor. Bi se z njim strinjali?

Ste se že kdaj spraševali o smiselnosti nekaterih oglasov in njihovih sporočilih, ciljni publiki? V sklopu Trajnostnega tedna, ki bo od 8. do 12. aprila potekal na naši fakulteti, vas vabimo k sodelovanju v raziskavi, ki jo izvajamo v Vedenjskem laboratoriju. S pomočjo opreme, ki jo imamo na voljo, poskušamo ugotoviti, kaj vpliva na odziv kupcev pri trajnostnem oglaševanju.

Poleg vprašalnikov pri tej raziskavi merimo tudi čustveni odziv na podlagi srčnega utripa, hitrosti dihanja in obrazne mimike.

Sodelujte v raziskavi in ugotovite, kako lahko z boljšim razumevanjem odziva kupcev na oglase pomagamo pri ohranjanju okolja.

Vsi zainteresirani se lahko prijavite na elektronski naslov – simon.jamsek@ef.uni-lj.si


Publish your comment: