EF » EFnet » Novice » Ekonomska fakulteta tudi v 2024 nosilka certifikata Športnikom prijazno izobraževanje

Ekonomska fakulteta tudi v 2024 nosilka certifikata Športnikom prijazno izobraževanje

01.03.2024

Olimpijski komite Slovenije (OKS) je Univerzi v Ljubljani Ekonomski fakulteti podaljšal veljavnost certifikata Športnikom prijazno izobraževanje, in sicer do konca študijskega leta 2024/25. Fakulteta se je izkazala kot športnikom prijazna izobraževalna institucija, saj z različnimi prilagoditvami študentom športnikom omogoča gradnjo dvojne kariere.

Ekonomska fakulteta, ki je med prvimi fakultetami že leta 2019 prejela certifikat, podpira športne kariere študentov ob istočasnem študiju in jim s tem omogoča ustrezno raven izobraževanja, kar olajša prehod na novo poklicno pot po končani športni karieri. Doseganje visoke ravni športne uspešnosti od športnika zahteva poleg pogostih in intenzivnih treningov tudi sodelovanje na mednarodnih tekmovanjih doma in v tujini. Usklajevanje tovrstnih obveznosti z zahtevami izobraževalnega procesa predstavlja študentom športnikom izziv usklajevanja aktivnosti in pogosto tudi motivacije.

Certifikat Športnikom prijazno izobraževanje je certifikat za spodbudo aktivnosti na področju dvojne kariere športnikov, ki ga podeljuje OKS. Področje dvojne kariere zahteva na nacionalnem nivoju usklajeno delovanje in povezovanje več deležnikov hkrati, ki spremljajo športnika skozi njegovo celotno kariero. Pomembno je med-nivojsko in medinstitucionalno sodelovanje, ter spodbujanje posameznih dobrih praks. Namen certifikata je prepoznati okolja in izobraževalne institucije, ki omogočajo prilagojeno izobraževanje športnikov. Več o certifikatu si lahko preberete tukaj.


Related news

Publish your comment: