EF » EFnet » Novice » Gosta pri predmetu Poslovno okolje podjetja

Gosta pri predmetu Poslovno okolje podjetja

04.03.2024

Predmet Poslovno okolje podjetja (3. letnik, VPŠ, nosilki izr. prof. dr. Alenka Slavec Gomezel in prof. dr. Mateja Drnovšek) se je pričel pestro in interaktivno.

Na prvem predavanju, v četrtek, 22. 2. 2024, je gospod Luka Ilić, finančnik iz Sandoza, s študenti delil dobre prakse, ki jih v Sandozu udejanjanju na področju upravljanja deležnikov preko ocene materialnosti, s katero ugotavljajo prispevek podjetja k uresničevanju interesov svojih deležnikov, in preko štirih korakov upravljanja z deležniki: identifikacijo, analizo, komuniciranjem in sodelovanjem z deležniki.

Na drugem predavanju, v četrtek, 28. 2. 2024, se je v okviru teme Trendov v sodobnem poslovnem okolju pridružil gospod Luka Radičević, soustanovitelj podjetja ScAIentrist d. o. o., ki razvija storitve za uporabo AI v znanosti. Njihova aplikacija ScAIentist lahko postane raziskovalni asistent, ki ga poganja umetna inteligenca, in s katerim stremijo k ustvarjanju plemenitih družbenih učinkov. Njihov primarni segment so namreč študentje s težavami pri učenju zaradi disleksije ali ADHD-ja, ki si lahko z aplikacijo ScAIentist pomagajo pri pretvorbi dolgih besedil znanstvenih člankov v preprostejše infografike.

Študenti so z zanimanjem in dobrimi vprašanji spremljali oba gosta.


Image gallery:

Publish your comment: